1.5 kilogramo | jautiena (išpjova) |
100 mililitrų | žalioji citrina (sultys) |
1.3 stiklinės | aliejaus |
100 mililitrų | tekila |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
0.5 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai (malti) |
3 vienetai | česnakas (skiltelės) |
3 vienetai | svogūnai |
18 vienetų | tortilija |
3 stiklinės | pupelės (konservuotos) |
šiek tiek | padažas (salsa, šviežias) |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
0.5 stiklinės | kalendra (smulkinta) |
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepkite svogūnų puseles apie 6-8 minutes, kol paruduos. Svogūnus sudėkite į lėkštę.
Toj pačioj keptuvėje apkepinkite mėsą ant didelės ugnies, po 2 min. iš kiekvienos pusės, jei per sausa įpilant šiek tiek marinato. Keptą mėsą perdėkite į lėkštę kur sudėti svogūnai, neatšaldykite.
Tortilijas pašildykite įsukę į polietileninį maišelį, mikrobangėje krosnelėje apie 30 sek. Pašildykite pupeles.
Gražiai išdėliokite mėsą, svogūną ir tortilijas ant lėkščių. Sudėkite pupeles, įdėkite salsa padažo. Atskiruose indeliuose paduokite grietinėlę ir kalendrą.
Valgoma: Ant tortilijos dedama mėsos ir kitas garnyras, pavilgoma grietinėlėje, kalendroje ir valgoma rankomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kaimiškas pjausnys
- Kukuliukai švediškai
- Kepsnys garstyčių padaže
- Jautienos cimesas
- Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
- Kotletai lenkiškai
- Jautienos kepsnys
- Kiaulienos muštinis
- Veršienos kumpis su obuoliais
- Šveicariška veršiena
- Sultingas šnicelis
- Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
- Mėsa su grybų padažu prancuziškai
- Paprastasis guliašas
- Kiauliena su džiovintomis slyvomis
- Netikras Zuikis kitaip
- Vyniotinis "Siurprizas"
- Trapūs,sultingi kibinai
- Pikantiškai troškinti kotletai
- Ūkininko suktinukas
Tekiloje marinuota jautiena
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena, išpjova,
1.5 kilogramo -
Žalioji citrina, sultys,
100 mililitrų -
Aliejus,
1 ir 1/3 stiklinės -
Tekila,
100 mililitrų -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Juodieji pipirai, malti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Česnakas, skiltelės,
3 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Tortilija,
18 vienetų -
Pupelės, konservuotos,
3 stiklinės - Padažas, salsa, šviežias
-
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės -
Kalendra, smulkinta,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supjaustykite mėsą 1 cm pločio juostelėmis. Sudėkite į lėkštę. Sumaišykite laimo sultis, 0,3 stiklinės aliejaus, tekilą, kmynus, oreganą, pipirus ir smulkintą česnaką. Užpilkite šiuo marinatu mėsą, uždenkite ir palikite marinuotis parą šaldytuve, karts nuo karto mėsą pavartant.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepkite svogūnų puseles apie 6-8 minutes, kol paruduos. Svogūnus sudėkite į lėkštę.
Toj pačioj keptuvėje apkepinkite mėsą ant didelės ugnies, po 2 min. iš kiekvienos pusės, jei per sausa įpilant šiek tiek marinato. Keptą mėsą perdėkite į lėkštę kur sudėti svogūnai, neatšaldykite.
Tortilijas pašildykite įsukę į polietileninį maišelį, mikrobangėje krosnelėje apie 30 sek. Pašildykite pupeles.
Gražiai išdėliokite mėsą, svogūną ir tortilijas ant lėkščių. Sudėkite pupeles, įdėkite salsa padažo. Atskiruose indeliuose paduokite grietinėlę ir kalendrą.
Valgoma: Ant tortilijos dedama mėsos ir kitas garnyras, pavilgoma grietinėlėje, kalendroje ir valgoma rankomis.
Komentarai (11)
-
FDFFF
2009-03-23 15:36
Na va, pasidariau, skanu visai. Tik butinai reikai tureti salsa padazo ir kalendros, nes visa skoni suteikia. Pati mesa nera skani (valgant kepta be padazo, blyno ir pan). Bet kartu tampa l.skanu.
Kas liecia kaina, tai tekilka 70 lt, mesos 600-700g kaianvo 50 lt+-, viso su citrina ir pan 150+- lt
Jeigu galvojat pirkt kita mesa, tai butinai turi buti minksta ir be riebalo.
-
FDFFF
2009-03-22 19:20
Darau dabar sita ryt pasakysiu ar skanu
-
meksika
2008-08-05 07:40
salsa padažas - juokinga, kadangi iš ispanų kalbos išvertus salsa reiškia padažą :D
-
Tomas
2008-07-06 22:17
Kur akcija? Nemaciau!
-
Andrius
2008-07-04 00:23
Nu ar isbandei jau, maciau tekilai buvo akcija ana savaite..:)
-
Tomas
2008-06-16 15:46
As pabandysiu, manau skanu bus :) Bet laukiu primais akcijos tekilai, a tai brangoka :)
-
Andrius
2008-06-16 15:00
Ar bandet kas nors, labai viliojanciai atrodo receptas?