10 kilogramų | kiaulienos lašiniai |
1 kilogramas | druska |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | lauro lapų (maltas) |
2 valgomieji šaukštai | juodieji pipirai (malti) |
4 vienetai | česnakas (galvutėmis) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprasti balandėliai
- Kiaulienos kotletai
- Iškylos dešrelės
- Ėrienos šašlykas
- Orkaitėje kepti kotletai su sūriu
- Kepta kiaulienos karka žarijose
- Kukuliukai švediškai
- Jautienos muštinis su svogūnais
- Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu
- Paprasti virtinukai su mėsa
- Kepsneliai su sūriu
- Grilyje kepta įdaryta nugarinė
- Aurimo šašlykas
- Ežero šašlykas
- Mėsos paplotėlis
- Kiaulienos karka
- Strėvos suktinis kitaip
- Spageti su kukuliais
- Pikantiškas kiaulienos šašlykas
- Triušienos kukuliai
Sūdyti kaimiški lašiniai
- Paruošimo laikas:
-
Kiaulienos lašiniai,
10 kilogramų -
Druska,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Lauro lapai, maltas,
3 valgomieji šaukštai -
Juodieji pipirai, malti,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas, galvutėmis,
4 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kaip žinote lašinius reikia sūdyti kitą dieną po pjovimo. Pirmiausia, kad lašiniai paraustų, juos reikia ištrinti cukrumi, po to mišiniu iš : druskos, prieskonių, lauro lapų, juodųjų pipirų ir smulkintų česnakų. Įdėti į didelį indą, pridengti drobe ir laikyti vėsiai 10 dienų. Jei yra keli gabalai, juos reikia vis apkeisti vietomis, vis palaistyti atsiradusiu skysčiu. Po 10 dienų ištraukti iš indo, kuriame sūrėjosi ir aprišus marle pakabinti sausai, kad džiūtų. Dažniausiai laikomi lašiniai kaimo troboje prie krosnies. Po mėnesio lašinius galima šaltai rūkyti arba valgyti žalius.
Komentarai (7)
-
kiek
2021-04-01 20:01
sūdyti nedidelius gabalėlius šoninės, po 200-300 g? Prisiskaičiau, kad reikia 10 d minimum, bet aš kažkada laikiau tik 3 dienas ir suvalgiau ir visai normaliai buvo.
-
Nusimanantis
2017-01-24 16:06
Skirkit lasinius nuo papilves, paskyj rasykit recepta
-
kaimietis
2016-06-21 01:34
kvaila ir baznycioje musa. nedarykit gedos lietuvai.
-
Fėja
2016-03-19 10:19
Tai pats geriausias receptas iš visų žinomų. Super, visada taip darau:)
-
nesvarbu
2014-02-22 23:02
Mano manymu kad čia šalto rūkymo šoninė,gal jus nematėt paskerstos kiaulės ir naminių lašinių.
-
(anonimas)
2012-02-10 22:18
numirsi belaukent