Iškočioti tešlos lapelius kad gautųsi tokio dydžio kaip jūsų skarda. Vieną dėti į kepimo skardos dugną. Tada apkepti svogūnus, kol gražiai apskrus. Faršą sumaišyti su prieskoniais ir patroškinti (be riebalų) apie 10 min. Tada paruoštą faršą sudėti į jau paruoštą skardą, ant viršaus sudėti apkeptus svogūnus ir uždengti kitu tešlos lapu. Šonus sukabinti, kad pyragas gautųsi uždaras. Pyragą aptepti kiaušiniu. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti, kol pyragas taps gražios auksinės spalvos. Patiekti galima su grietine.
P.s. Į pyrago vidų galima dėti ne tik faršą, puikiai tinka grybai bei kitos daržovės pagal jūsų skonį.
Skanaus!
Ukrainietiškas mėsos apkepas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
300 gramų | tešla (sloksniuota, lapeliais) |
500 gramų | mėsa (malta) |
3 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
šiek tiek | prieskoniai |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | žalumynų (nebūtina) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kotletai lenkiškai
- Koldūnai su mėsa
- Sprandinės kepsnys grilyje
- Škotiški kiaušiniai
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Pikantiškas kiaulienos šašlykas
- Sultingi jautienos kotletai
- Karališkas kepsnys
- Triušienos kukuliai
- Kiaulienos sprandinės kepsnys “Armonika”
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Kukuliai
- Jautienos kotletukai
- Kepsnys su makaronais
- Mėsa su apelsinais
- Daržovės su mėsa ir sūriu
- Mėsinis riestainis su kiaušiniu
- Italijos kukuliai
- Kėdainių maltinis
- Steikas
Ukrainietiškas mėsos apkepas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Tešla, sloksniuota, lapeliais,
300 gramų -
Mėsa, malta,
500 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai - Aliejus, kepimui
- Prieskoniai
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Žalumynai, nebūtina
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iškočioti tešlos lapelius kad gautųsi tokio dydžio kaip jūsų skarda. Vieną dėti į kepimo skardos dugną. Tada apkepti svogūnus, kol gražiai apskrus. Faršą sumaišyti su prieskoniais ir patroškinti (be riebalų) apie 10 min. Tada paruoštą faršą sudėti į jau paruoštą skardą, ant viršaus sudėti apkeptus svogūnus ir uždengti kitu tešlos lapu. Šonus sukabinti, kad pyragas gautųsi uždaras. Pyragą aptepti kiaušiniu. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti, kol pyragas taps gražios auksinės spalvos. Patiekti galima su grietine.
P.s. Į pyrago vidų galima dėti ne tik faršą, puikiai tinka grybai bei kitos daržovės pagal jūsų skonį.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...