800 gramų | kiškiena |
2 stiklinės | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | duona (džiūvesėliai) |
1 vienetas | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | salierai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | kmynai (grūsti) |
šiek tiek | gvazdikėliai (grūsti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
Kiškiena išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie kiškienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kotletai su daržovių įdaru
- Įdaryti piepagrybiai
- Klasikinis kiaulienos šašlykas
- Vyniotinis Kubilas
- Kiaulienos šašlykas majoneze
- Gardūs veršienos karbonadai
- Kiaulienos kotletai
- Šašlykai iškylai
- Keptos veršienos šlaunelės
- Iškylos dešrelės
- Kepta marinuota veršiena
- Dzūkiški kukulaičiai
- Jautiena kiniškai
- Kotletukai
- Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
- Spanguolinis šašlykas
- Įdaryti makaronai
- Jautienos čenakai
- Jautienos filė kepsnio gaminimas
- Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
Šutinta kiškiena
- Paruošimo laikas:
-
Kiškiena,
800 gramų -
Sultinys,
2 stiklinės -
Duona, džiūvesėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Salierai,
2 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Cinamonas
- Kmynai, grūsti
- Gvazdikėliai, grūsti
- Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinatui papildomai reikės: 1 stiklinė 3% acto, truputį pipirų, lauro lapelių, kadagio uogų, kardamonų, citrinos žievelių.
Kiškiena išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie kiškienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Komentarai (6)
-
renata
2015-03-13 21:14
Nesamonė