| 800 gramų | kiškiena |
| 2 stiklinės | sultinys |
| 2 valgomieji šaukštai | duona (džiūvesėliai) |
| 1 vienetas | morkos |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 2 vienetai | salierai |
| šiek tiek | taukai (kiaulių) |
| šiek tiek | cinamonas |
| šiek tiek | kmynai (grūsti) |
| šiek tiek | gvazdikėliai (grūsti) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | cukrus |
Kiškiena išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie kiškienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Labai skanus sprandinės vertinis su keptomis daržovėmis
-
Balandėliai
-
Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
-
Šašlykai, marinuoti kefyre
-
Tiuringijos kepsnys puodelyje
-
Citrininė karka su keptomis daržovėmis
-
Kepti kotletai su moliūgais
-
Jautiena kopūstų padaže
-
Suktinukai
-
Apkepta virta karka
-
Jautienos kotletukai
-
Kiaulienos kepsniai orkaitėje su pomidorais ir pievagrybiais
-
Stirnos nugarinė
-
Kiaulienos kumpis giroje
-
Itališka veršienos filė
-
Virtas rūkytas kumpis
-
Keptos kepenėlės su obuoliais
-
Kiaulienos ir bulvių su brokoliais duetas
-
Medžiotojų kepsniai
-
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
Šutinta kiškiena
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kiškiena,
800 gramų -
Sultinys,
2 stiklinės -
Duona, džiūvesėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Salierai,
2 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Cinamonas
- Kmynai, grūsti
- Gvazdikėliai, grūsti
- Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinatui papildomai reikės: 1 stiklinė 3% acto, truputį pipirų, lauro lapelių, kadagio uogų, kardamonų, citrinos žievelių.
Kiškiena išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie kiškienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Komentarai (6)
-
renata
2015-03-13 21:14
Nesamonė
