
800 gramų | kiškiena |
2 stiklinės | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | duona (džiūvesėliai) |
1 vienetas | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | salierai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | kmynai (grūsti) |
šiek tiek | gvazdikėliai (grūsti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
Kiškiena išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie kiškienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepsniukai folijoje
-
Žiediniai kopūstai su kumpiu
-
Krepšiukai su faršu ir puria bulvių koše
-
Makaronų apkepas su mėsa ir sūriu
-
Kiaulienos kukuliai tešloje
-
Kiauliena grill
-
Steikas
-
Ukrainietiškas mėsos apkepas
-
Ežero šašlykas
-
Kiaulienos guliašas aluje
-
Kepenėlės su vaisiais
-
Kiauliena su džiovintomis slyvomis
-
Jautienos kotletukai
-
Sultingi jautienos kotletai
-
Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
-
Keptos kepenėlės su obuoliais
-
Virta marinuotos jautienos nugarinė
-
Kiaulienos karka
-
Toskaniškas veršienos pjausnys
-
Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
Šutinta kiškiena

- Paruošimo laikas:
-
Kiškiena,
800 gramų -
Sultinys,
2 stiklinės -
Duona, džiūvesėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Salierai,
2 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Cinamonas
- Kmynai, grūsti
- Gvazdikėliai, grūsti
- Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinatui papildomai reikės: 1 stiklinė 3% acto, truputį pipirų, lauro lapelių, kadagio uogų, kardamonų, citrinos žievelių.
Kiškiena išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie kiškienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Komentarai (6)
-
renata
2015-03-13 21:14
Nesamonė