![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Šernienos kepsnys
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
5 kilogramai | šerniena (kumpis) |
125 gramai | kiaulienos lašiniai |
250 gramų | sviestas |
1 stiklinė | raudonas vynas |
1 stiklinė | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | juodieji serbentai (sultys) |
2 valgomieji šaukštai | aviečių (sultys) |
3 vienetai | gvazdikėliai |
4 vienetai | kadagio uogos |
2 vienetai | juodieji pipirai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | duona (plutelė) |
1 arbatinis šaukštelis | krakmolas |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių. Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir prieskoniai. Kepamas 2—2,5 valandas palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis. Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta. Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas. Padažas pasūdomas, supilamos aviečių ir serbentų sultys. Padažu užpilamas kepsnys. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę, atskirai paduodamas likęs padažas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Avienos šašlykas
-
Šašlykai pomidorų pastos marinate
-
Spanguolinis šašlykas
-
Veršienos muštiniai
-
Sultingi jautienos kotletai
-
Orkaitėje keptas paršelis
-
Škotiški kiaušiniai
-
Sprandinės suktinukai su malta mėsa ir sūriu
-
Kiaulienos ir varškės maltinukai
-
Šašlykai vyno marinate
-
Kiauliena su imbiero ir brendžio padažu
-
Sotieji zrazai
-
Steikas medaus, cinamono ir čili marinate
-
Daniškas plovas
-
Kepti inkstai
-
Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
-
Kiaulienos kepsniukai apelsinų marinate
-
Italijos kukuliai
-
Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
-
Apkepta virta karka
Šernienos kepsnys
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Šerniena, kumpis,
5 kilogramai -
Kiaulienos lašiniai,
125 gramai -
Sviestas,
250 gramų -
Raudonas vynas,
1 stiklinė -
Sultinys,
1 stiklinė -
Juodieji serbentai, sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Avietės, sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Kadagio uogos,
4 vienetai -
Juodieji pipirai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Duona, plutelė,
1 vienetas -
Krakmolas,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių. Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir prieskoniai. Kepamas 2—2,5 valandas palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis. Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta. Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas. Padažas pasūdomas, supilamos aviečių ir serbentų sultys. Padažu užpilamas kepsnys. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę, atskirai paduodamas likęs padažas.
Reklama:
Komentarai (5)
-
(anonimas)
2009-07-27 22:30
:-D
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...