1 kilogramas | kiaulienos faršas | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
1 žiupsnelis | druska | |
Tešlai: | ||
500 gramų | miltai | |
300 mililitrų | pienas | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
25 gramai | šlapios mielės | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
Aptepimui: | ||
1 valgomasis šaukštas | sviestas | |
Pabarstymui: | ||
1 valgomasis šaukštas | linų sėmenys (arba sezamo sėklos) | |
Patiekiant: | ||
8 riekės | čederio sūris | |
šiek tiek | salotos | |
šiek tiek | pomidorai | |
šiek tiek | marinuoti agurkai | |
šiek tiek | garstyčios |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Italijos kukuliai
- Kiaulienos kepsnys su sūrio plutele
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Balandėliai pagal Vidą
- Holishki (balandėliai)
- Šašlykai su granatų sulčių padažu
- Mėsos ir daržovių drebučiai
- Aštroki šašlykai
- Keptas kiškis
- Kopūstainiai su mėsa
- Aštrus šašlykas
- Kotletukai su sūriu
- Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
- Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
- Egzotiškas karbonadas
- Rostbifas
- Kiaulienos ir bulvių su brokoliais duetas
- Mėsos apkepas
- Įdarytas netikras zuikis
- Šašlykai alaus marinate
Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaulienos faršas,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Miltai,
500 gramų -
Pienas,
300 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Šlapios mielės,
25 gramai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Linų sėmenys, arba sezamo sėklos,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Čederio sūris,
8 riekės - Salotos
- Pomidorai
- Marinuoti agurkai
- Garstyčios
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bandelėms mieles ištrinkite su puse stiklinės drungno pieno, įberkite truputį cukraus ir pastatykite šiltai, kad pakiltų, maždaug 20 minučių. Aš įdedu į 30 laipsnių kaitros orkaitę.
Į dubenį supilkite pieną, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite likusį cukrų ir druską ir šiek tiek pamaišykite. Supilkite mielių mišinį ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išminkykite (jei rankomis, tai darykite mažiausiai dešimt minučių). Tešla turėtų gautis glotni, minkšta ir šiek tiek lipni.
Suformuokite rutulį, kurį įdėkite į dubenį, užklokite maistine plėvele ir palikite šiltai, kol pakils dvigubai. Priklausomai nuo sąlygų, tai turėtų trukti apie valandą.
Pakilusią tešlą padalinkite į aštuonias dalis (stenkitės lygias), kiekvieną gabalėlį paminkydami ir suformuodami standų, dailų kamuoliuką.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių kaitros.
Tešlos kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir dar palikite, kad pakiltų, maždaug pusvalandžiui.
Pakilusias bandeles patepkite lydytu sviestu ir, apibarstę linų sėklomis ar sezamu, pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 - 18 minučių, iki dailiai auksinės spalvos.
Mėsytę išmaišykite su 2 šaukštais džiūvėsėlių, kiaušiniu ir druska bei pipirais. Formuokite kotletukus, bet jei turi būti ne maži ir ne per ploni, nes kepant išsausės.
Kepkite grilyje. Bebaigiant kepti ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po šaukštelį garstyčių ir po riekelę čederio sūrio.
Kiekvieną mėsainį sluoksniuokite dėdami mėsytės, daržovių ir mėgstamo padažo.