
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 riekės | duona |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
400 gramų | kiaulienos faršas (ar jautienos) |
250 mililitrų | sultinys (vištienos) |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
Pusę sviesto ištirpiname keptuvėje ir ~ 5 min. apkepinam jame kukuliukus.
Kukuliukams apskrudus išimame juos i atskirą puodą, kuriame troškinsime.
Į keptuve sudedame likusį sviestą, ištirpiname ir smarkiai maišydami dedame miltus, svarbu juos gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Miltus šiek tiek maišydami pakepiname, kol jie lengvai parus.
Na ir dabar sudėtingiausia dalis, pilame į keptuvę karštą sultinį. Maišykite intensyviai, kad nesušoktu gabalais, išmaišykite iki vientisos masės, pabarstykite pipirų.
Dabar visą padažą sudedame ant kukuliukų ir patroškiname apie 10 min. ant silpnos ugnies, kad nepridegtų.
Pabaigoje sudedame grietinę ir palengva gerai išmaišome.
Šalia puikiai tiks bet koks garnyras: nuo bulvių iki makaronų, taip pat labai tinka su marinuotais agurkėliais.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aštrūs mamos kotletukai
-
Itališka veršienos filė
-
Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
-
Faršo vyniotinis
-
Įdaryta paprika
-
Basturma
-
Skani kiauliena "Funtikas"
-
Uzbekiškas šašlykas
-
Didkotlečiai su ryžiais
-
Nugarinė ant grotelių
-
Kiaulienos karis
-
Virtos kiaulės kojos
-
Ant iešmo kepta aviena
-
Mamos kotletukai su pievagrybiais ir imbieriniu padažu
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Virtos veršelio kojos
-
Amerikietiškai pagaminta mėsa
-
Netikras zuikis
-
Pikantiškai troškinti kotletai
-
Mėsos troškinys laivelyje
Kukuliukai švediškai

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Juodieji pipirai
-
Duona,
2 riekės -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Druska
-
Kiaulienos faršas, ar jautienos,
400 gramų -
Sultinys, vištienos,
250 mililitrų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Faršą sumaišome su piene išmirkytu batonu, kiaušiniu ir prieskoniais.
Pusę sviesto ištirpiname keptuvėje ir ~ 5 min. apkepinam jame kukuliukus.
Kukuliukams apskrudus išimame juos i atskirą puodą, kuriame troškinsime.
Į keptuve sudedame likusį sviestą, ištirpiname ir smarkiai maišydami dedame miltus, svarbu juos gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Miltus šiek tiek maišydami pakepiname, kol jie lengvai parus.
Na ir dabar sudėtingiausia dalis, pilame į keptuvę karštą sultinį. Maišykite intensyviai, kad nesušoktu gabalais, išmaišykite iki vientisos masės, pabarstykite pipirų.
Dabar visą padažą sudedame ant kukuliukų ir patroškiname apie 10 min. ant silpnos ugnies, kad nepridegtų.
Pabaigoje sudedame grietinę ir palengva gerai išmaišome.
Šalia puikiai tiks bet koks garnyras: nuo bulvių iki makaronų, taip pat labai tinka su marinuotais agurkėliais.
Skanaus!