šiek tiek | prieskoniai |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
2 vienetai | bulvių |
100 gramų | kiauliena (marinuota) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 vienetas | jalapenai (griežinėlis) |
0.5 vieneto | rauginti agurkai |
100 gramų | rauginti kopūstai |
2 lašai | sojos padažas |
Į išplautą čenakams skirtą indelį sudedama kelias dienas marinuota, gabaliukias pjaustyta kiauliena, jautiena ar kita mėsa. Ant mėsos uždedamas nedidelis marinuotų ar raugintų kopūstų ir agurkų, grietinės ir pomidorų padažo šaukštai, prieskoniai, sojos padažas, gabaliukas jalapeno. Toliau dedamos smulkiai pjaustytos bulvės, o ant bulvių vėl rauginti kopūstai iki indo viršaus. Į indą įpilama šiek tiek raugintų agurkų ar kopūstų skystimo ir vandens iki pat viršaus. Indelis uždaromas ir dedamas į orkaitę. Orkaitėje geriausia kaitinti iš viršaus. Troškinama apie valandą, vandens kiekis indelyje turi sumažėti trečdaliu.
Norint neaštriai, nedėkite jalapeno ir aštrių prieskonių.
Druskos nereikia, jeigu mėsa gerai išmarinuota ir pilama r. kopūstų skysčio.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šparaginės pupelės su šonine
- Kuskusas su pievagrybiais
- Baklažanai įdaryti jautienos faršu
- Auksaspalvės kukūruzų burbuolės
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Kepti aguročiai su slyvomis
- Blynai su kopūstais
- Balandėliai
- Bulvių ir špinatų apkepas
- Kepti aguročiai su grybais ir daržovėmis
- Krevetėmis įdaryti pomidorai
- Negaluojančios paprikos
- Karštieji kukurūzai su šonine ir porais
- Balandėliai pekino kopūsto lapuose
- Čenachai
- Balandėliai su daržovių įdaru
- Ryžių pudingas
- Nesaldūs cukinijų blynai
- Salierai tešloje
- Paprikų laiveliai
Lietuviški čenakai
- Paruošimo laikas:
- Prieskoniai
-
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Bulvės,
2 vienetai -
Kiauliena, marinuota,
100 gramų -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Jalapenai, griežinėlis,
1 vienetas -
Rauginti agurkai,
0.5 vieneto -
Rauginti kopūstai,
100 gramų -
Sojos padažas,
2 lašai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gal ir netikri čenakai, bet tikrai skanūs. Galima šį patiekalą vadinti tiesiog mėsos troškiniu. Aprašyta vieno, pusės litro indelio paruošimas. Gaminant daugiau indų, atitinkamai ingridientų kiekį reikia dauginti.
Į išplautą čenakams skirtą indelį sudedama kelias dienas marinuota, gabaliukias pjaustyta kiauliena, jautiena ar kita mėsa. Ant mėsos uždedamas nedidelis marinuotų ar raugintų kopūstų ir agurkų, grietinės ir pomidorų padažo šaukštai, prieskoniai, sojos padažas, gabaliukas jalapeno. Toliau dedamos smulkiai pjaustytos bulvės, o ant bulvių vėl rauginti kopūstai iki indo viršaus. Į indą įpilama šiek tiek raugintų agurkų ar kopūstų skystimo ir vandens iki pat viršaus. Indelis uždaromas ir dedamas į orkaitę. Orkaitėje geriausia kaitinti iš viršaus. Troškinama apie valandą, vandens kiekis indelyje turi sumažėti trečdaliu.
Norint neaštriai, nedėkite jalapeno ir aštrių prieskonių.
Druskos nereikia, jeigu mėsa gerai išmarinuota ir pilama r. kopūstų skysčio.
Komentarai (40)
-
A.S.
2014-11-22 18:35
O man atrodo, kad trūksta svogūnų ir česnako...
-
hm
2013-10-15 13:12
ne sis,ne jis:)
-
-
2013-10-15 10:02
lietuviški čenakai su lietuviškais jelapenais??
-
(anonimas)
2011-09-05 19:54
taigi sako kad netikri bet skanus cenakai!
-
Samukas
2010-12-16 13:51
Su raugintais kur kas skaniau, jeigu ka. :)
-
Lina
2010-12-16 12:09
Baikit juokus jog i cenakus reikia dedi raugintus kopustus :-D Marinuotus agurkus reikia
-
Mainas
2010-11-26 02:14
O man kaip tik didesne rugstele patinka. Jei zmogus pieno nemegsta - duokit jam rugsteles :)
-
Eimantas
2010-10-30 12:02
kopūstai ir rauginti agurkai nelabai tinka, vietoj jų reikia naudoti tik marinuotus agurkus, nes rauginti per didelę rūgštį padaro. Mano receptas yra kitoks, bet ir tas geras. Skanaus. :-)
-
pupkis
2010-07-26 11:45
Labai skanus yra cenakai, vyrams siaip reikia daugiau astrumo ir dar...labai padeda pagirioms, t.y. nuo ju atsigauti.
-
sailas
2010-06-08 13:33
privalgiau tu cenaku tai ugnis is subines ejo nuo astrumo :-D :-D