Tešlai: | ||
1 vienetas | kiaušiniai (tešlai) | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska (tešlai) | |
200 gramų | kvietiniai miltai | |
50 gramų | sviestas (tešlai) | |
3 valgomieji šaukštai | vanduo (šaltas, tešlai) | |
Užpilui: | ||
1 arbatinis šaukštelis | muskatas (užpilui) | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% (20-33%) | |
150 gramų | sūris (fermentinis) | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 vienetas | kiaušiniai (tešlai) | |
Kepimui: | ||
šiek tiek | aliejaus | |
Įdarui: | ||
300 gramų | vištienos filė (virta) | |
400 gramų | pievagrybiai | |
200 gramų | brokoliai (įdarui) | |
100 gramų | svogūnai (įdarui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Blyneliai su baklažanais
- Kuskusas su pievagrybiais
- Lauko čili sriuba
- Grilyje keptos salotos su mėsa
- Cukinijų blyneliai
- Arvydo troškinti kopūstai su parūkyta dešra
- Kopūstų maltiniai
- Japoniški baklažanai
- Paprikos, įdarytos faršu ir ryžiais
- Apkeptas žiedinis kopūstas su sūriu
- Varškės ir morkų apkepas
- Keptos gelteklės
- Įdarytos paprikos
- Kukurūzų burbuolės
- Obuolių ir morkų blynai
- Agurkų pjausniai
- Cukinijų apkepas
- Moliūgų kotletukai
- Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
- Brokolių apkepas
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, tešlai,
1 vienetas -
Druska, tešlai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Sviestas, tešlai,
50 gramų -
Vanduo, šaltas, tešlai,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Muskatas, užpilui,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%, 20-33%,
200 mililitrų -
Sūris, fermentinis,
150 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kiaušiniai, tešlai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Vištienos filė, virta,
300 gramų -
Pievagrybiai,
400 gramų -
Brokoliai, įdarui,
200 gramų -
Svogūnai, įdarui,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą sviestą išsukame su kiaušiniu ir druska. Supilame vandenį, suberiame miltus ir išminkome tešlą. Palaikome šaldytuve 30 min. Tešlą įtiesiame į apvalią kepimo formą. Kraštus užlenkiame, kad įdaras neišbėgtų.
Vištieną supjaustome kubeliais. Į keptuvę dedame smulkintus svogūnus ir kepiname 1-2 minutes. Sudedame supjaustytus grybus, prieskonius ir kepiname 10 min. Tuomet sudedame vištieną ir brokolius. Pakepiname dar 5 min.
Šį įdarą atvėsiname ir sudedame ant tešlos.
Išplakame kiaušinius su muskatu ir druska ir įmaišome sutarkuotą sūrį. Užpilą supilame ant vištienos įdaro.
Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių ir kepame 35-40 minučių.
Komentarai (4)
-
Jūra
2016-02-19 13:25
man kyla klausimas, negi taip sunku parašyti kad ir skardos parametrus. pas mane namie visokio dydžio skardų yra, jeigu paimsi per didelę - pyragas gausis per plonas, jeigu per mažą - gausis per storas. Negi visiems, kurie parašo savo receptus sunku parašyti kokio dydžio skardai skirti šio recepto ingredientai.
-
renata
2015-07-22 09:38
O kur grietinele dingo?
-
gute
2015-04-25 17:47
as tai manau jei skarda gera ir kokybiska niekada nereiktu naudot jokiu popieriu Erika Paulauskiene :)