350 gramų | mėsa (malta) |
50 gramų | sūris (fermentinis) |
1 vienetas | žiediniai kopūstai |
1 vienetas | poras |
3 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | petražolės |
1.5 valgomojo šaukšto | sviestas (padažui) |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai (padažui) |
1 stiklinė | pienas (padažui) |
šiek tiek | muskatas (padažui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprikos su įdaru
- Lietuviški čenakai
- Įdarytos paprikos
- Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
- Keptos cukinijos
- Blynai su kopūstais
- Įdarytas baklažanas
- Paprikos, įdarytos faršu ir ryžiais
- Kukurūzų burbuolės
- Šparagai ant griliaus
- Lietinių tortas
- Apkepas „Vienas ir du“
- Briuselinių kopūstų apkepas
- Kepti cukinijų griežinėliai
- Troškinti įdaryti agurkai
- Morkų blyneliai
- Pupos su čiobreliais
- Moliūgai vakarienei
- Baklažanai įdaryti jautienos faršu
- Brokolių, grybų ir šoninės užkepėlė
Žiedinių kopūstų apkepas
- Paruošimo laikas:
-
Mėsa, malta,
350 gramų -
Sūris, fermentinis,
50 gramų -
Žiediniai kopūstai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Česnakas,
3 skiltelės - Druska
- Kvapieji pipirai
- Petražolės
-
Sviestas, padažui,
1.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai, padažui,
3 valgomieji šaukštai -
Pienas, padažui,
1 stiklinė - Muskatas, padažui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žiedinį kopūstą reikia šiek tiek apvirti pasūdytame vandenyje. Faršą pakepinti su česnaku, trupučiu petražolių bei druska, pipirais. Supjaustyti griežinėliais porą. Kol kopūstas su faršu pravės, pasidaryti padažą – puodelyje išlydyti sviestą, po to supilti miltus ir viską gerai išmaišyti. Palaipsniui pilti pieną, viską pastoviai maišyti. Berti muskato riešutą, druską bei pipirus. Atvėsusį padažą sumaišyti su tarkuotu sūriu. Į kepimo formą, išteptą trupučiu sviesto, dėti žiedinius kopūstus, ant viršaus kloti faršo sluoksnį, tuomet paskleisti poro sluoksnį ir apipilti padažu. Kepti orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai aprus sūris. Skanaus :)
Komentarai (6)
-
Lolita
2017-11-27 08:14
Atrodo skaniai, o kokioje temperatūroje kepti
-
jurgita
2016-02-21 19:41
labai skanu,vaikai klause kada vel darysiu....
-
Rita
2013-10-09 11:52
Labai skanu, aciu uz recepta.
-
Jūratė
2011-02-17 19:08
Šaunus receptukas,valgau net ausys linksta. :super: