Slovakiški baklažanai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas | baklažanai |
1 vienetas | morkos |
1 skiltelė | česnakas |
1 vienetas | svogūnai |
200 gramų | vištienos faršas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
50 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | petražolės |
1 valgomasis šaukštas | majonezas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio.
2.
Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug 0,8 cm storio sienelę.
3.
Į kepimo indą pilame šlakelį aliejaus arba tepame sviesto, dedame baklažanus ir pabarstome trupučiu druskos.
4.
Sutarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką pakepiname ir dedame druska ir pipirais paskanintą maltą vištieną.
5.
Viską išmaišome ir kepame, kol mėsa suminkštės, sumaišome su pomidorų padažu. Tuomet šio įdaro dedame ant išskobtų baklažanų, nemažai, kad susidarytų bokštelis. Ant viršaus aptepame fermentino sūrio, majonezo ir petražolių mišiniu.
6.
Kepame 180 0C orkaitėje maždaug 25 minutes, kol sūris gražiai aprus ir baklažanas iškeps. Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulviniai blynai su morkomis
- Ant grotelių keptos cukinijos
- Kukurūzų burbuolės
- Blynai su kopūstais
- Balandėliai pekino kopūsto lapuose
- Griežčių apkepas su mėsa
- Vištienos užkepėlė
- Keptos bulvės su sūriu
- Troškinti įdaryti agurkai
- Kopūstų blyneliai
- Kaliaropės su sviestu
- Vėdarai su cukinijomis
- Įdaryta cukinija
- Kuskusas su pievagrybiais
- Rudeniškas tortas su faršu ir daržovėmis
- Lietinių tortas
- Grikiais ir daržovėmis įdarytos paprikos
- Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
- Apkepas „La Graikija“
- Balandėliai su daržovių įdaru
Slovakiški baklažanai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Baklažanai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Česnakas,
1 skiltelė -
Svogūnai,
1 vienetas -
Vištienos faršas,
200 gramų - Druska
- Kvapieji pipirai
-
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai -
Sūris, fermentinis,
50 gramų - Petražolės
-
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio.
Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug 0,8 cm storio sienelę.
Į kepimo indą pilame šlakelį aliejaus arba tepame sviesto, dedame baklažanus ir pabarstome trupučiu druskos.
Sutarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką pakepiname ir dedame druska ir pipirais paskanintą maltą vištieną.
Viską išmaišome ir kepame, kol mėsa suminkštės, sumaišome su pomidorų padažu. Tuomet šio įdaro dedame ant išskobtų baklažanų, nemažai, kad susidarytų bokštelis. Ant viršaus aptepame fermentino sūrio, majonezo ir petražolių mišiniu.
Kepame 180 0C orkaitėje maždaug 25 minutes, kol sūris gražiai aprus ir baklažanas iškeps. Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...