Blyneliai su baklažanais yra labai paprastas ir sveikas patiekalas.
Supjaustome baklažanus žiedeliais ir pabarstome druska. Taip paliekame pastovėti apie valandą, kad iš baklažanų pasišalintų vanduo. Vėliau nuo kiekvieno žiedelio peiliu nužeriame druską ir susikaupusį vandenį.
Užmaišome tešlą lietiniams: į dubenį įmušame kiaušinį, įberiame druskos, viską gerai išmaišome. Įpilame pieno ir po truputį maišydami beriame miltus. Miltų ir pieno kiekį galima reguliuoti pagal save. Tešla turi būti kaip paprastiems lietiniams. Imame baklažano žiedelį, gausiai įmerkiame į tešlą ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame kiek ilgiau negu lietinius, iš abiejų pusių. Patiekiame su grietine. Skanaus!

Blyneliai su baklažanais
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 vienetas | baklažanai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Nesaldūs cukinijų blynai
-
Kaliaropės su sviestu
-
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
-
Rusiški lietiniai su morkų ir razinų įdaru
-
Apkeptas žiedinis kopūstas su sūriu
-
Paprikų laiveliai
-
Rudeniškas tortas su faršu ir daržovėmis
-
Įdarytos paprikos kitaip
-
Kukurūzų apkepas
-
Balandėliai su soja
-
Įdaryti pomidorai
-
Pomidorų ir cukinijų apkepas
-
Kepti aguročiai su slyvomis
-
Kopūstų pudingas (Kålpudding)
-
Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Baklažanų blynai
-
Kepta cukinija su kariu
-
Baklažanai įdaryti jautienos faršu
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
Blyneliai su baklažanais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Baklažanai,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Blyneliai su baklažanais yra labai paprastas ir sveikas patiekalas.
Supjaustome baklažanus žiedeliais ir pabarstome druska. Taip paliekame pastovėti apie valandą, kad iš baklažanų pasišalintų vanduo. Vėliau nuo kiekvieno žiedelio peiliu nužeriame druską ir susikaupusį vandenį.
Užmaišome tešlą lietiniams: į dubenį įmušame kiaušinį, įberiame druskos, viską gerai išmaišome. Įpilame pieno ir po truputį maišydami beriame miltus. Miltų ir pieno kiekį galima reguliuoti pagal save. Tešla turi būti kaip paprastiems lietiniams. Imame baklažano žiedelį, gausiai įmerkiame į tešlą ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame kiek ilgiau negu lietinius, iš abiejų pusių. Patiekiame su grietine. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...