Blyneliai su baklažanais yra labai paprastas ir sveikas patiekalas.
Supjaustome baklažanus žiedeliais ir pabarstome druska. Taip paliekame pastovėti apie valandą, kad iš baklažanų pasišalintų vanduo. Vėliau nuo kiekvieno žiedelio peiliu nužeriame druską ir susikaupusį vandenį.
Užmaišome tešlą lietiniams: į dubenį įmušame kiaušinį, įberiame druskos, viską gerai išmaišome. Įpilame pieno ir po truputį maišydami beriame miltus. Miltų ir pieno kiekį galima reguliuoti pagal save. Tešla turi būti kaip paprastiems lietiniams. Imame baklažano žiedelį, gausiai įmerkiame į tešlą ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame kiek ilgiau negu lietinius, iš abiejų pusių. Patiekiame su grietine. Skanaus!
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Blyneliai su baklažanais
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 vienetas | baklažanai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Įdaryta cukinija
-
Įdaryti griežčiai
-
Romšteksas majonezo padaže
-
Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
-
Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
-
Rudeninis laivelis
-
Keptos cukinijos
-
Skaniausi kibinai
-
Ant grotelių keptos cukinijos
-
Vegetariški balandėliai
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Kukurūzų apkepas
-
Burokėlių apkepas
-
Įdaryti pomidorai
-
Mėsos ir daržovių vėrinukai
-
Troškinti įdaryti agurkai
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
-
Blynai su moliūgais
Blyneliai su baklažanais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Baklažanai,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Blyneliai su baklažanais yra labai paprastas ir sveikas patiekalas.
Supjaustome baklažanus žiedeliais ir pabarstome druska. Taip paliekame pastovėti apie valandą, kad iš baklažanų pasišalintų vanduo. Vėliau nuo kiekvieno žiedelio peiliu nužeriame druską ir susikaupusį vandenį.
Užmaišome tešlą lietiniams: į dubenį įmušame kiaušinį, įberiame druskos, viską gerai išmaišome. Įpilame pieno ir po truputį maišydami beriame miltus. Miltų ir pieno kiekį galima reguliuoti pagal save. Tešla turi būti kaip paprastiems lietiniams. Imame baklažano žiedelį, gausiai įmerkiame į tešlą ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame kiek ilgiau negu lietinius, iš abiejų pusių. Patiekiame su grietine. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...