
500 gramų | kiaulienos faršas |
4 lapai | sluoksniuotos tešlos (naudojau mielinę) |
1 vienetas | brokoliai |
200 gramų | vyšninių pomidorų |
150 gramų | moliūgai |
150 gramų | cukinija |
2 vienetai | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | paprika |
1 vienetas | salierai |
150 gramų | fermentinio sūrio |
50 gramų | sviestas |
1 sauja | žalumynų (krapai, bazilikai, petražolės) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai mėsai |
2 žiupsneliai | prieskoniai (pipirai, lauro lapeliai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
-
Moliūgų ir ryžių apkepas
-
Varškės ir morkų apkepas
-
Apkepas „Vienas ir du“
-
Karštos grilio salotos
-
Lauko čili sriuba
-
Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
-
"Laukinė" cukinija
-
Moliūgų blynai
-
Kuskusas su pievagrybiais
-
Skaniausi kibinai
-
Balandėliai su paprika ir pupelėmis
-
Olandiškai kepti svogūnai
-
Romšteksas majonezo padaže
-
Vištienos apkepas su cukinija
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Keptos bulvės su sūriu
-
Pomidorų ir cukinijų apkepas
-
Burokėlių apkepas
-
Žuvies ir daržovių apkepas
Rudeniškas tortas su faršu ir daržovėmis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaulienos faršas,
500 gramų -
Sluoksniuota tešla, naudojau mielinę,
4 lapai -
Brokoliai,
1 vienetas -
Vyšniniai pomidorai,
200 gramų -
Moliūgai,
150 gramų -
Cukinija,
150 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Paprika,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas -
Fermentinis sūris,
150 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Žalumynai, krapai, bazilikai, petražolės,
1 sauja -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Prieskoniai mėsai,
1 arbatinis šaukštelis -
Prieskoniai, pipirai, lauro lapeliai,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Faršą sumaišyti su prieskoniais, druska ir gerokai pakepinti ant keptuvės. Jis turi gautis birus, kaip ir jau visia iškepęs.
Susmulkinti daržoves - dalį brokolio, bei didesnį kiekį pomidoriukų pasilikau aš viršui pyrago apdėti. Apkepti ant sviesto jas didelėje keptuvėje. Suberti kartu ir smulkintus žalumynus. Troškinti tiek, kad daržovės dar būtų traškios, bet ne žalios - dalinai iškepę.
Mėsą išmaišyti su daržovėmis. Jei yra skysčio, nupilti. Paragauti. Jei reikia, pridėti druskos, pipirų, lapelių,, bazilikų.
Į gautą masė įmaišyti pusę tarkuoto sūrio.
Sviestu ištepti skardą, iškloti tešlą, pilti pasiduoštą masę.
Dėti į iki 180 C laipsnių ikaitintą orkaitę ir kepti apie 20 min.
Tuomet pyragą ištraukti - ir metas jį padaryti tortu. Viršų apdėti perpjautais pomidoriukais, bei karštu vandeniu nuplikytais pasiliktais brokolių žiedelias - tuomet jie gaunasi labai žali. Aptarkuoti likusiu sūriu. Dar kepti apie 10 min. Skanaus!