Ar įmanoma sutvarkyti virtuvę be chemikalų?
Neretai susidaro įspūdis, kad aplink mus – vien tik chemija. „O ką daryti? Namus valyti tai reikia”, - pasakys didžioji dauguma žmonių. Tačiau ar tikrai namų tvarkyme neapsieitume be cheminių preparatų? Mes siūlome išbandyti natūralias priemones, kurios padeda tikrai ne prasčiau nei cheminiai valikliai.
Virtuvės pagalbininkas numeris vienas – indų ploviklis. Juo ne tik plauname
indus, bet nevengiame nuvalyti spintelių ar mikrobangų krosnelės sienelių.
Kartais netgi naudojame vietoje muilo, nes indų ploviklis puikiai pašalina
riebalus. Nesaugu? Taip. Bet labai efektyvu. Būtent tokiu požiūriu vadovaujasi
dauguma žmonių.
O gal metas keisti požiūrį?
Siūlome kelis naudingus patarimus:
- Norėdami išplauti riebalais pasidengusias keptuves, naudokite vandens, acto ir sodos mišinį. Nepamirškite, kad paskui keptuvę būtina gerai praskalauti.
- Norėdami išplauti nešvarumais aplipusius puodus, naudokite paprastą vandenį ir sodą, kuri puikiai šveičia.
- Jei namuose turite medinių įrankių ar pjaustymo lentelių, indų valiklio niekuomet nenaudokite, nes į medį kenksmingos medžiagos greitai įsigeria. Tokiems įrankiams visuomet naudokite citrinos sultis: užlašinkite jų ant karštu vandeniu nuplauto indo, palaukite kelioliką minučių ir gerai perplaukite.
- Norėdami išplauti riebalais pasidengusias mikrobangų krosnelės sienas, įpilkite į indą šiek tiek vandens, įlašinkite citrinos sulčių (prireiks maždaug vienos citrinos) ir indą su visu turiniu įdėkite į krosnelę, kad vanduo pašiltų iki užvirimo. Nuo vandens ir citrinos garų visi ant sienelių susikaupę riebalai nutirps, taigi teliks juos nuvalyti drėgna šluoste.
- Soda puikiai balina ir šviesius indus: tarkim ant puodelių kraštų likusias arbatos bei kavos žymes.
- Jei puodai labai nešvarūs, galite pabandyti apipurkšti juos actu ir įberti sodos miltelių. Luktelkite keletą minučių, kad acto ir sodos veikliosios medžiagos įsiskverbtų ir pašalinkite visus nešvarumus.
- Jei naudojatės sidabriniais įrankiais, tikriausiai pastebėjote, kad jie labai greitai pakeičia savo spalvą. Taip nutinka dėl to, kad sidabras jautriai reaguoja į aplinkos pokyčius. Specialių valymo priemonių pirkti neverta, nes šiuo atveju labai padės pomidorų padažas. Palaikykite įrankius keliolika minučių padaže ir vėliau nuplaukite bei nuvalykite visus likučius.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Kalėdinės spurgos
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
Komentarai