Šis tas, ką verta žinoti apie kopūstus

Šviežius sultingus kopūstlapius stenkitės kuo mažiau pjaustyti, nes žus daug naudingų medžiagų.
Kopūstai salotoms dera su įvairiausiomis šviežiomis daržovėmis. Obuoliai kopūstų salotoms duoda malonų saldžiarūgštį skonį.
Šviežius kopūstus apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite specialiais salotų prieskoniais, šviežiais krapais bei petražolėmis ir turėsite puikų garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalo.
Gamindami balandėlius iš šviežių kopūstų, patiekalą troškinkite trumpiau, nei ruošdami su žieminiais kopūstais. Priešingu atveju jie ištiš.
Norėdami gauti pikantiškesnį šviežių kopūstų sriubos skonį, pagardinkite ją kmynais. Rūgšties suteiks vietoje citrinų sulčių įlašinta šviežių spanguolių sunka.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Bandelės iš batono
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Kalėdinės spurgos
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Rabarbarų uogienė
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
Komentarai