Špinatų nauda žarnynui

Špinatai sudėtyje turi daugelį būtinų aminorūgščių, todėl yra vienas turtingiausių augalinių baltymų šaltinių. Juose ypačringai gausu vitamnų C, B1, B6, PP, E, K, folio rūgšties, provitamino A, mikroelementų - kalio, natrio, kalcio, fosforo. Dėl špinatuose esančių skaidulų gerėja žarnyno veikla, mažėja blogojo choleresterolio kiekis, aterosklerozės bei širdies kraujagyslių ligų rizika. Šiose daržovėse daug lengvai pasisavinamos geležies, todėl patartina valgyti sergant mažakraujyste. Stiprina nagus, plaukus, gražina odą.
Špinatų geriau vengti sergant kepenų, inkstų ligomis, taip pat kenčiant nuo podagros, nes juose yra oksalatų, skatinančių akmenų susidarymą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Pikantiški pomidorai su cinamonu
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Jogurtinis tortas su vaisiais
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
Komentarai