Špinatų nauda žarnynui
Špinatai sudėtyje turi daugelį būtinų aminorūgščių, todėl yra vienas turtingiausių augalinių baltymų šaltinių. Juose ypačringai gausu vitamnų C, B1, B6, PP, E, K, folio rūgšties, provitamino A, mikroelementų - kalio, natrio, kalcio, fosforo. Dėl špinatuose esančių skaidulų gerėja žarnyno veikla, mažėja blogojo choleresterolio kiekis, aterosklerozės bei širdies kraujagyslių ligų rizika. Šiose daržovėse daug lengvai pasisavinamos geležies, todėl patartina valgyti sergant mažakraujyste. Stiprina nagus, plaukus, gražina odą.
Špinatų geriau vengti sergant kepenų, inkstų ligomis, taip pat kenčiant nuo podagros, nes juose yra oksalatų, skatinančių akmenų susidarymą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Kalėdinės spurgos
Komentarai