Šventė gomuriui palepinti (foto)
„Lietuvos žinios“ ir kulinarijos studija ČIOP ČIOP gero maisto ir vyno mėgėjams surengė išskirtinės kokybės jautienos kepsnių ir vyno degustaciją.
Kartu su partneriais – UAB „Agrolinija“, UAB „Bacchus & Co“, valdančia parduotuvę „Vyno bankas“, ir kulinarijos–konditerijos įmone „Mažoji Ragainė“ – „Lietuvos žinios“ kartu su kulinarijos studija ČIOP ČIOP sukvietė vertinančiuosius kokybišką maistą paskanauti jautienos didkepsnių ir prie jų derančio vyno.
Vakarėlio svečiams Angusų veislės galvijų jautienos kepsnius ant grotelių ruošė virtuvės šefas Jure Glumac. Kulinarijos studija ČIOP ČIOP, šią vasarą persikėlę į naujas patalpas, pradėjo vakarėlių seriją „After work“.
„Nuolat stengiamės ieškoti naujovių ir siūlyti klientams tai, kas jiems labiausiai galėtų patikti. Taip pat dirbame su skirtingais tiekėjais, restoranais ir partneriais. Tad šį kartą nutarėme susijungti ir padaryti bendrą projektėlį su „Lietuvos žiniomis“, – teigė studijos savininkas Ronaldas Nagrockis.
Kaip šmaikštavo išskirtinės kokybės jautieną Lietuvos rinkai tiekiančios UAB „Agrolinija“ vadovas Ronaldas Bilskis, geros mėsos paslaptis yra tokia pati, kaip ir gero automobilio. „Kiekvienas vairuotojas jums pasakys, kas yra geras automobilis. Tai – naujas automobilis. Tas pats ir su jautiena – jauno galvijo mėsa yra geriausia. Mūsų bendrovė tiekia pirkėjams natūraliais žolės pašarais šertų Angusų ir Simentalių jautukų mėsą, kuri visame pasaulyje vertinama dėl savo išskirtinės kokybės. Galvijus auginame dvejus metus, jų mėsa itin švelnios tekstūros ir skonio. Bet kurio restorano valgiaraštyje šalia įvairiausių didkepsnių sąrašo, atskiroje eilutėje rasite Angusų veislės jautienos kepsnių pasiūlymų, nes ši mėsa – geriausios kokybės. Žinoma, ji ir kainuoja brangiau“, – pasakojo R. Bilskis.
Kol svečiai laukė virtuvės šefo Jure Glumac ant grotelių kepamų kepsnių, „Vyno banko“ parduotuvės šeimininkė Ramunė Gaidelytė pasiūlė paskanauti aperityvo – „Bellini“ vyno kokteilio. Ji prisipažino, kad šis gėrimas – vienas jos mėgstamiausių. „Bellini“ vyno kokteilis pagamintas ir „Prosecco“ putojančio vyno, baltųjų persikų minkštimo ir pagardintas keliais lašais aviečių sulčių, suteikiančių gėrimui švelnią rausvą spalvą.
Prie pagrindinio patiekalo degustacijos svečiams R. Gaidelytė pristatė „Quota 29
– intensyvios raudonos rubino spalvos, malonaus ir išraiškingo skonio vyną, puikiai derantį prie mėsos kepsnių. Pasak „Vyno banko“ vadovės, tai – vienas populiariausių ir labiausiai jų klientų mėgstamas vynas.
Vakaro pabaigai „Mažosios Ragainės“ konditerijos meistrai susirinkusiems gurmanams pateikė šokolado, uogų ir karamelės desertą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Kalėdinės spurgos
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
Komentarai