Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu
Ronaldas Nagrockis dirbo JAMIE OLIVER "Jamie's Italian" restorane. Šis virtuvės šefas atsako į kelis įdomius klausimus apie Itališką maistą ir darbą su vienu garsiausių pasaulio virtuvės šefų.
1. Kokie buvo didžiausi kulinariniai atradimai, keliaujant po Italiją ir dirbant itališkame restorane? Gal kažkuo nustebino italų maisto kultūra, atradai anksčiau nežinotų derinių, maisto paruošimo triukų?
Keliaudamas po Italijos regionus ir Siciliją labai nustebau, nes italai negamina jokiu įmantrių patiekalų, o labai paprastą, bet skanų maistą. Aš nekalbu apie Italijos didmiesčius, kur yra tikrai super gerų restoranų. Bet mano misija buvo aplankyti tas vietas, kur mažiausiai turistų ir kur maistas gaminamas pagal senovės papročius. Pagrindinė taisyklė: valgyti daug ir riebiai :) Ypač šiaurės Italijoj nereti pietūs susideda iš polentos su žvėriena, rissoto ir riebaus deserto, o Sicilijoj valgo gaiviai: jūros gėrybes, gelato, daržoves.
2. Ko verta išmokti iš Jamie Oliver? Kuo išskirtinė atmosfera jo restoranuose/ jo patiekalai?
Svarbiausia - kokybė ir greitis. Restoranuose yra absoliuti tvarka, švara bei kokybė. Tas pats patiekalas, kol nukeliauja iki stalo yra paragaujamas mažiausiai 3 skirtingų asmenų. Yra atsižvelgiama absoliučiai į viską: kokybę, temperatūrą, kiekius ir t.t. Jeigu kažkas neatitinka standartų, viskas yra išmetama ir pradedama gaminti iš naujo. Dar labai svarbus dalykas yra klientų greitas aptarnavimas. Visi patiekalai vienu metu turėdavo iškeliauti per 7 minutes. Viskas nuo pat ryto taip kruopščiai pasiruošta, kad gavus užsakymą, tau belikdavo užbaigti kepimą, viską gražiai sudėti i lekštę ir su visais kitais patiekalais duoti pagrindiniam šefui ragauti ir tik tada iškeliaudavo ant stalo. Restorane virtuvė buvo suskirstyta sekcijom: žuvies, mėsos, pastos, užkandžių, desertų ir t.t. Ir vienam staliukui užsakius 4 skirtingus patiekalus, visos sekcijos turėdavo pagaminti vienu metu. Žodžiu buvo tikras košmaras, nes 12 valandų per dieną stovėdavo prie įėjimo žmonių eilė. :)
3. Kokios pagrindinės taisykles galioja, gaminant itališką maistą?
Šviežia, paprasta, bet labai skanu ir greita.
Į kulinarijos paslapčių kursus su Ronaldu Nagrockius galite užsiregistruoti čia: http://www.ciopciop.lt/kursai/.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Kalėdinės spurgos
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
Komentarai