Lenkiškai pagamintas karpis
INGREDIENTAI:
1 vienetas | karpis |
2 valgomieji šaukštai | acto |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
1 vienetas | petražolės |
šiek tiek | salierai |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
3 vienetai | juodieji pipirai |
2 vienetai | gvazdikėliai |
0.5 litro | alaus (tamsus) |
30 gramų | razinos |
30 gramų | migdolai |
50 gramų | džiūvėsėliai |
100 mililitrų | raudonas vynas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Karpis supjaustomas porcijomis ir užpilamas actu. Kartu sudedamas supjaustytas svogūnas, įberiama druskos, pipirų. Šiame marinate karpis 0,5 val. palaikomas. Daržovės smulkiai supjaustomos, kartu su prieskoniais sudedamos į puodą, užpilamos 0,5L pasūdyto vandens, pastatomos ant ugnies ir 40 min. paverdamos, o po to per sietą nukošiamos. Į puodą su daržovių nuoviru supilamas alus, suberiami džiūvėsėliai bei kapoti migdolai, ir viskas užvirinama. Į šį nuovirą sudedami karpio gabalai, viskas dar 15—20 min. paverdama ant labai mažos ugnies. Baigiant virti, galima įpilti raudonojo vyno. Karpis paduodamas su virtomis bulvėmis.
Lenkiškai pagamintas karpis
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Karpis,
1 vienetas -
Actas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas - Salierai
-
Citrinos, žievelė,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
3 vienetai -
Gvazdikėliai,
2 vienetai -
Alus, tamsus,
0.5 litro -
Razinos,
30 gramų -
Migdolai,
30 gramų -
Džiūvėsėliai,
50 gramų -
Raudonas vynas,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Karpis supjaustomas porcijomis ir užpilamas actu. Kartu sudedamas supjaustytas svogūnas, įberiama druskos, pipirų. Šiame marinate karpis 0,5 val. palaikomas. Daržovės smulkiai supjaustomos, kartu su prieskoniais sudedamos į puodą, užpilamos 0,5L pasūdyto vandens, pastatomos ant ugnies ir 40 min. paverdamos, o po to per sietą nukošiamos. Į puodą su daržovių nuoviru supilamas alus, suberiami džiūvėsėliai bei kapoti migdolai, ir viskas užvirinama. Į šį nuovirą sudedami karpio gabalai, viskas dar 15—20 min. paverdama ant labai mažos ugnies. Baigiant virti, galima įpilti raudonojo vyno. Karpis paduodamas su virtomis bulvėmis.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Kestutis
2009-04-25 12:44
buvau lenkijoje ir valgiau ta karpi tik paduodamas jis ne su bulvem daugumoj atveju o su skryliais ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...