Vieta, kurioje ypatingu gali pasijausti kiekvienas

Kiekvieną šeštadienio vakarą jau kelis metus esu pratusi leisti tuose pačiuose, kiek pabodusiuose restoranuose su niekada nesikeičiančiais, vienodais nors ir gardžiais meniu. Šį savaitgalį nusprendžiau sustabdyti rutina tampančias tradicijas ir paieškoti įdomesnės, išsiskirtinės vietos. Šiam savaitgaliuj pasirinkau išbandyti įvairių nuomonių susilaukusią vietą - „Lauro lapas“ , įsikūrusią Vilniaus centre. 
 
Į restoraną einu ne tik skaniai pavalgyti, bet ir maloniai jaustis, gerai praleisti laiką. Būdama jauna moterimi, labai mėgstu mažas smulkmenas ir atkreipiu dėmesį į kiekvieną iš jų, nors ir mažiausią, rodos nepastebimą. Lauro lapas šiuo atžvilgiu gerokai pranoko visus turėtus lūkesčius. 
 
Tai vieta , kurioje ypatingu gali pasijausti kiekvienas apsilankęs žmogus. Mes pasirinkome išbandyti siūlomą degustacinį meniu, kurį sudaro šeši patiekalai – taip pat nematytas bei idomus sprendimas, o meniu yra kuriamas iš naujo kiekvieną savaitę. Vakaro metu apie patiekalo įmantrybes papasakoti prie mūsų staliuko priėjo virtuvės šefas, tai labai maloniai nustebino, pajautėm ypatingą dėmesį ir rūpestį , o kukli virėjo šypsena bei iš akių trykštanti meilė pagamintam patiekalui galutinai įtikino , kad tai yra vienetinė vieta, kurioje mielai apsilankyčiau kiekvieną dieną. 
 
Vakarą vainikavo morengo, namų gamybos ledų bei gaivaus putėsio derinys, kurio ne pernelyg didelis saldumas paliko veide džiugesio kupiną šypsnį.
Tokie dalykai negali nusibosti ir džiugina , kad apsilankius kiekvieną dieną bus pasiūlyti vis kiti neatrasti patiekalų deriniai ir retas dalykas, kurį pamatysi Lietuvoje- didžiulis dėmesys net mažiausioms smulkmenoms-  nuo skirtingo skonio sviesto iki to , kad svečiai pavaišinami vandeniu, kas yra rodos nepastebimas, tačiau retai kur restoranuose matomas malonumas.
Idomių skonių derinių , kvapų ir spalvų ieškotojams Lauro lapas yra būtent tas ilgai ieškotas aukso gabaliukas ir jie gali pagaliau nusišypsoti atradę vietą, kurioje žmonėm nuoširdžiai rūpi maistas ir klientas , kur svarbiau yra sugrįžtantis svečias, nei jo atnešami pinigai. 
 
Nuo šiol užsienio svečiams bei draugams  rekomenduosiu vakarus praleisti būtent čia, o rašau šį straipsnį, nes pati atradau šią vietą netyčia, taip aš džiaugčiaus jei kažkas taip pat ją atrastų mano dėka. Mums, lietuvaičiams būdinga netikėti, kad gali būti labai gerai ir tik taip, dėl to ilgai galvojus, galiu įvardyti nežymų minusą – veganams bei žaliavalgiams pavakarieniauti čia būtų sunkiau, kadangi pasirinkimas yra daugiausiai gyvulinės kilmės produktų, tačiau tokį gyvenimo būdą pasirinkę žmonės žino, kad tinkamiausia vakariene pasimėgauti gali jiems specialiai sukurtose vietose.
 
Šiais laikais labai madinga gaminti namuose pagal populiarių kulinarinių knygų receptus, poto apie tai pasipasakoti draugių būryje, o vakarienės pabaigoje išsiplauti purvinus indus. Žmogus turi gerbti ir mylėti save, nebijoti pasidovanoti šventės sau net įprastą dieną. Ant palangių augantys pomidorai ir pro langus besiskverbianti saulė kuria jaukią atmosferą, kuri primena namus. Neabejotinai – „Lauro lape“ gera kaip namie, bet be jokių papildomų rūpesčių – čia mažiausiomis detalėmis pasirūpinta už Jus.
 
Autorė: Dovilė Tiriūtė
» Rašyti komentarą