Iš tikro gruzdintuvėje pagamintą maistą valgyti nėra itin nesveika, bet nieko bloga nenutiks, jeigu tokį maistą valgysite retai. Į gruzdintuvę supiltus riebalus gerai įkaitinkite. Jei produktus patiekalui i imate iš šaldiklio, pirmiausia atšildykite. Laikytus šaldytuve bent pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, tik tada dėkite į gruzdintuvę.
Vartokite aliejų, skirtą gruzdintuvėms. Tinkamiausias - kukurūzų arba žemės riešutų. Niekada nemaišykite šviežio aliejaus su naudotu. Tame pačiame aliejuje produktų negruzdinkite daugiau nei dusyk, ypač jei gaminate mėsos ar žuvų valgius. Tuos pačius riebalus galite naudoti 5-6 kartus, tik kaskart prieš kaitindami perkoškite per sietelį. Jei riebalai įgijo rudą spalvą, juos pakeiskite. Jeigu gruzdintuvės neketinate naudoti ilgesnį laiką, riebalus iš jos išpilkite į švarų sandarų stiklainį ir laikykite šaldytuve. Gruzdintuvę išplaukite ir gerai išsausinkite.
Patarimai naudojantis gruzdintuvu
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-01-13 16:55