Jei nuo drėgmės persikreipė daržovių pjaustymo lenta, sovyniokite ją į drėgną rankšluostį ir parą palaikykite ant lygaus paviršiaus.
Kiaušinių baltymus lengvai ir greit išplaksite, jei įdėsite žiupsnelį druskos.
Jei kaitinami riebalai keptuvėje ''sproginėja'' - įdėkite druskos, o jei putoja - supjaustytą žalią bulvę.
Žemėtas daržoves ir grybus gerai nuplausite pasūdytame vandenyje.
Iš žiedinių kopūstų išlįs visi kenkėjai, jei juos palaikysite sūriame vandenyje.
Supjaustytos bulvės, obuoliai, kriaušės nepajuos, jei pamerksite į silpną druskos tirpalą.
Laikant raugintus agurkus, pomidorus, grybus atviruose induose, kad skysčio paviršius nepradėtų pelyti, įdėkite šviežią supjaustytą krieno šaklnelę.
Pomidorus lengviau nulupsite, jei juos 1-2 min. panardinsite į karštą vandenį, o paskui pamerksite į šaltą.
Krienus lengviau sutarkuosite, jei per naktį juos palaikysite šaltame vandenyje.
Tamsias dėmes ant rankų, likusias nuo daržovių bei vaisių, lengvai nuvalysite citrinos gabalėliu.
Jei troškinant daržoves prisvilo puodas, pripilkite į jį vandens su druska arba soda ir, palaikę 10-12 val., užvirinkite- puodas bus švarus.