Šis tas, ką verta žinoti apie kopūstus
Šviežius sultingus kopūstlapius stenkitės kuo mažiau pjaustyti, nes žus daug naudingų medžiagų.
Kopūstai salotoms dera su įvairiausiomis šviežiomis daržovėmis. Obuoliai kopūstų salotoms duoda malonų saldžiarūgštį skonį.
Šviežius kopūstus apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite specialiais salotų prieskoniais, šviežiais krapais bei petražolėmis ir turėsite puikų garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalo.
Gamindami balandėlius iš šviežių kopūstų, patiekalą troškinkite trumpiau, nei ruošdami su žieminiais kopūstais. Priešingu atveju jie ištiš.
Norėdami gauti pikantiškesnį šviežių kopūstų sriubos skonį, pagardinkite ją kmynais. Rūgšties suteiks vietoje citrinų sulčių įlašinta šviežių spanguolių sunka.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Greiti vištienos kąsneliai
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
Komentarai