Stiklainių paruošimas konservavimui
Nuo stiklinių indų švaros ir sandarumo pilnai priklauso jūsų paruoštų konservų galimybės išbūti per žiemą ir nesugesti, todėl plaukite ir kaitinkite labai atsakingai. Jei stikliniai indai užsistovėję, juos iš pradžių užmerkite, kol atšoks visi nešvarumai. Po to nušveiskite su soda. Kruopščiai perplaukite, kad nebeliktų sodos. Tada perliekite verdančiu vandeniu ir apvertę sustatykite ant švaraus medžiaginio ar popierinio rankšluosčio. Ypač svarbu tinkamai sterilizuoti dangtelius. Su jais iš pradžių elkitės taip pat, kaip ir su stikliniai indais, tik perlieti verdančiu vandeniu jau nebeužteks. Išplautus dangtelius sudėkite į puodą ir 5-10 minučių nuvirkite. Prieš pat pilstydami konservus į stiklainius, dar kartą perliekite juos verdančiu vandeniu. Kam to reikia? Dėl sterilumo ir dėl to, kad stiklainis nesudužtų, kai į jį pilsite karštą konservavimo turinį.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Greiti vištienos kąsneliai
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
Komentarai