šiek tiek | muskatas (kevalas, gabaliukais) |
1 litras | grietinėlės, 35% (neriebi) |
1.5 stiklinės | brendis |
1 valgomasis šaukštas | vanilė (ankštis, padalinta) |
1 litras | pienas |
2 vienetai | cinamonas (lazdelės) |
1 vienetas | vanilė (ankštis, padalinta) |
5 vienetai | gvazdikėliai |
10 vienetų | muskatas (kevalas, gabaliukais) |
12 vienetų | kiaušiniai (tryniai) |
1.5 stiklinės | cukrus |
1.5 stiklinės | romas |
Tuo tarpu, sumaišykite trynius ir cukrų dideliame dubenyje ir suplakite šluotele iki vientisos masės.
Pieną užvirkite ir pamažu įplakite jį į trynių mišinį. Grąžinkite mišinį į puodą. Virkite virš vidutinės ugnies, pastoviai maišydami mediniu šaukštu, 2-3 minutes arba, kol puta sumažėja ir mišinys sutirštėja (jis turėtų lipti prie šaukšto). Neužvirkite!.
Perkoškite mišinį į didelį indą ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Supilkite romą, brendį, grietinėlę, vanilę ir muskatą.
Padėkite gėrimą į šaldytuvą bent 2 valandoms, geriausiai nakčiai.
Prieš patiekiant, pabarstykite muskatu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mary Pickford kokteilis
- Vyno ir romo punšas
- Alaus ir romo kokteilis "Draugystė"
- Kava su romu
- Sulos kokteilis
- Romo ir ledų kokteilis
- Kokteilis „Kogel mogel“
- Degtinės ir putojančio vyno kokteilis
- Cuba Libre kokteilis
- Romo kokteilis
- Daiquiri kokteilis
- Kokteilis „Kiwi Daiquiri“
- Alkoholinis kokteilis "Rožinis šėlsmas"
- Kokteilis „Poema Karibuose“ (pagal Robertą Janovskį)
- Abrikosų romas
- Indiškas kavos punšas
- Kokteilis „Cuba Libre“
- Kokteilis „Pina colada“
- Mojito kokteilis
- Kalėdinis punšas
Eggnog
- Paruošimo laikas:
- Muskatas, kevalas, gabaliukais
-
Grietinėlė, 35%, neriebi,
1 litras -
Brendis,
1.5 stiklinės -
Vanilė, ankštis, padalinta,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 litras -
Cinamonas, lazdelės,
2 vienetai -
Vanilė, ankštis, padalinta,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
5 vienetai -
Muskatas, kevalas, gabaliukais,
10 vienetų -
Kiaušiniai, tryniai,
12 vienetų -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Romas,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Puode sumaišykite pieną ir prieskonius: cinamono lazdeles, vanilės ankštį, gvazdikėlius, muskato kevalus - ir pastatykite ant mažiausios ugnies 5 minutėms.
Tuo tarpu, sumaišykite trynius ir cukrų dideliame dubenyje ir suplakite šluotele iki vientisos masės.
Pieną užvirkite ir pamažu įplakite jį į trynių mišinį. Grąžinkite mišinį į puodą. Virkite virš vidutinės ugnies, pastoviai maišydami mediniu šaukštu, 2-3 minutes arba, kol puta sumažėja ir mišinys sutirštėja (jis turėtų lipti prie šaukšto). Neužvirkite!.
Perkoškite mišinį į didelį indą ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Supilkite romą, brendį, grietinėlę, vanilę ir muskatą.
Padėkite gėrimą į šaldytuvą bent 2 valandoms, geriausiai nakčiai.
Prieš patiekiant, pabarstykite muskatu.