šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | druska |
50 gramų | sūris (fermentinis) |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
200 gramų | kopūstai |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | imbieras |
1 kilogramas | jautiena (kaulai) |
400 gramų | jautiena (kaulai) |
60 gramų | aliejaus |
30 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | muskatas |
2 vienetai | rauginti agurkai |
Fliakai
- Paruošimo laikas:
- Mairūnas
- Druska
-
Sūris, fermentinis,
50 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Kopūstai,
200 gramų - Aitrioji paprika
- Juodieji pipirai
- Imbieras
-
Jautiena, kaulai,
1 kilogramas -
Jautiena, kaulai,
400 gramų -
Aliejus,
60 gramų -
Kvietiniai miltai,
30 gramų - Muskatas
-
Rauginti agurkai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Skrandis peiliu gerai nuskutamas, keletą kartų perplaunamas šiltame vandenyje, nutrinamas druska bei šepečiu ir dar kartą perplaunamas. Po to 2—3 kartus užpilamas šaltu vandeniu, užvirinamas, nukošiamas ir vėl perliejamas šaltu vandeniu. Daržovės nuplaunamos. Kaulai taip pat nuplaunami ir užpilami šaltu vandeniu. Iš jų išverdamas sultinys. 0,5L sultinio nupilama, o į likusį sudedamas skrandis. Jis verdamas maždaug 4 val., kol suminkštėja. Baigiant virti sudedama pusė daržovių. Likusios daržovės supjaustomos šiaudeliais, suberianios į aliejų, įpilama 125ml vandens, puodas uždengiamas dangčiu. Verdama, kol daržovės suminkštėja. 30 g aliejuje pakepinami miltai. Kai jie pasidaro šviesiai auksinės spalvos, išmaišomi, praskiedžiami šaltu sultiniu ir užvirinami. Išviręs skrandis nukeliamas nuo ugnies, sultinyje atšaldomas, po to išgriebiamas, supjaustomas plonomis juostelėmis ir sudedamas į paruoštą padažą. Kartu sukrečiamos daržovės (mišinys turi būti kaip sriuba). Viskas pasūdoma, pagal skonį pagardinama pipirais ir muskato riešutu, supilstoma į sriubos lėkštes ir paduodama. Atskirai patiekiama tarkuoto sūrio, raudonųjų pipirų, malto imbiero ir mairūnų.
Komentarai (9)
-
ruta
2015-05-06 11:17
As skrandzius nusipirkau Norfoje :)
-
Pege
2008-12-09 14:24
Kiki, o mes vaikysteje fliakais vadindavome kukuruzu dribsnius, uzpiltus pienu. Tuos pacius Cellogs Corn Flakes :)
-
Tomas
2008-12-05 14:20
Turguj
-
Kriste
2008-12-05 12:23
O kur gaunat skrandi?