Varškinis
AUTORIUS:
silvijuma
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas varškė (9 proc. )
7 vienetai kiaušiniai
15 valgomųjų šaukštų manų kruopos
200 mililitrų pienas
5 valgomieji šaukštai cukrus
1 valgomasis šaukštas vanilinis cukrus
100 gramų spanguolės (džiovintos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Manus supilti į dubenėlį ir užpilti pienu bei palikti 10-15 brinkti, kol pasidarys košelė.
2.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jie pasidarys šviesūs bei padidės jų apimtis.
3.
Varškę pertrinti iki vientisos masės, kad nelikt gumuliukų. Į varškę supilti išbrinkusius manus. Viską gerai išmaišyti.
4.
Iki standžių putų išplakti baltymus.
5.
Į varškės masę sudėti išplaktus trynius ir gerai išmaišyti, tada sudėti išplaktus baltymus ir išlengvo juos įmaišyti į masę.
6.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, jį sutepti sviestu.
7.
Kepti iki 180 - 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.
8.
Varškės apkelpą išėmus iš orkaitės kokias 5 min. palikti, kad jis atvėstu ir sutvirtėtu, kad pjaunant negriūtų.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Varškinis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Manus supilti į dubenėlį ir užpilti pienu bei palikti 10-15 brinkti, kol pasidarys košelė.

  2. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jie pasidarys šviesūs bei padidės jų apimtis.

  3. Varškę pertrinti iki vientisos masės, kad nelikt gumuliukų. Į varškę supilti išbrinkusius manus. Viską gerai išmaišyti.

  4. Iki standžių putų išplakti baltymus.

  5. Į varškės masę sudėti išplaktus trynius ir gerai išmaišyti, tada sudėti išplaktus baltymus ir išlengvo juos įmaišyti į masę.

  6. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, jį sutepti sviestu.

  7. Kepti iki 180 - 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.

  8. Varškės apkelpą išėmus iš orkaitės kokias 5 min. palikti, kad jis atvėstu ir sutvirtėtu, kad pjaunant negriūtų.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė silvijuma
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų