Apie žvėrieną

Žvėriena yra kietesnė ir tamsesnė negu naminių gyvulių mėsa, specifinio skonio ir kvapo, todėl iki kulinarinio apdorojimo ji marinuojama. Geresnė yra užpakalinės dalies mėsa. Žvėrienos patiekalai gaminami panašiai kaip ir iš naminių gyvulių mėsos. Kiškienos - panašiai kaip triušienos ir veršienos; stirnienos - kaip avienos, o šernienos - kaip kiaulienos. Stirnienos patiekalais svečiai gali būti vaišinami iškilmingomis progomis. Kiškiena yra stipraus specifinio kvapo, skaniausia ji rudenį ir žiemą, kai kiškiai esti riebesni ir jų kailiukai geresni. Nušauti kiškiai apie 3 dienas laikomi šaltoje patalpoje. Kartais laikomi ir ilgiau, tačiau, jeigu mėsa marinuojama, taip daryti nereikia. Žvėrienos patiekalams tinkami prieskoniai: kvapieji ir juodieji pipirai, lauro lapai, kadagio uogos, kmynai, kalendros, gvazdikėliai, kardamonas, imbieras, jonažolė, juozažolė. Vartojamos ir prieskoninės daržovės - morkos, svogūnai, porai, salierai, petražolės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Keptos duonos, pupelių ir sūrio mišrainė
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Sausainų tortas
-
Bandelės iš batono
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Rabarbarų uogienė
Komentarai