Trumpai apie svogūnus

Kad lupant svogūnus neverktumėte, įsikąskite batono arba baltos duonos riekę taip, kad ji būtų truputį atsikišusi į priekį ir dengtų nosį. Pjaustant svogūnus, dažnai drėkinkite peilį ir šalia pjaustymo lentelės padėkite drėgną skudurėlį.
Nemalonus svogūno kvapas nuo pjaustymo lentelės, lėkštės ar peilio greitai dings, jei juos nuplausite tualetiniu muilu arba patrinsite citrinos žievele.
Neišmeskite svogūnų lukštų. Mėsos sultunys įgaus gražią spalvą, jeigu jį pavirinsite su svogūnų lukštais. Tik dėkite jų nedaug.
Morkos, petražolės, salierai geriau išsilaikys, jei susluoksniuosite juos su svogūnų lukštais.
Ruošdamos ropinius svogūnus maistui, nešalinkite roputės dugnelio - jame kur kas daugiau vertingų medžiagų negu pačioje roputėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Sausainų tortas
-
Rabarbarų uogienė
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Keptos duonos, pupelių ir sūrio mišrainė
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Bandelės iš batono
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
Komentarai