Interviu su Uzbekistano virtuvės šefu Lietuvoje
Čiop Čiop kulinarijos lofte Uzbekistano virtuvės kursus vedantis restorano „Uzbekistanas“ virtuvės šefas uzbekas Achrolas Tadžibajevas patirtį virtuvėje kaupia jau 35 metus. Tokiuose legendiniuose restoranuose kaip Taškento „Bahor“ ar Maskvos „Baltoji dykumos saulė“ dirbęs Achrolas šiuo vadovauja keturiems sėkmingai veikiantiems uzbekų patiekalų restoranams – „Uzbekistana“ ir „Navat Club“ Rygoje, „Uzbekistan“ Jūrmaloje, bei „Uzbekistanas“ Vilniuje, ruošiasi restorano atidarymui Taline.
Kalbiname šefą, Čiop Čiop kulinarijos kursų dalyvius mokantį uzbekiškos virtuvės gaminimo principų bei atskleidžiantį keletą ypatingų virtuvės paslapčių.
1. Esate sukaupęs 35 metų darbo restoranuose patirtį. Ką ji suteikia?
Patirtis leidžia daugelį dalykų atlikti per trumpesnį laiką. Pavyzdžiui, kad mano atidarytas restoranas pasiektų mane tenkinantį lygį, dabar pakanka 15-25 dienų, o suprasti, ar žmogus tinka darbui mano restorane, užtenka savaitės. Taip pat puikiai išmanau ir labai daug dėmesio skiriu produktams, profesionaliam aptarnavimui, geriausių šefų atrankai.
2. Daug dirbate Lietuvoje. Kaip vertinate lietuvius?
Man labai patinka jūsų atvirumas ir bendravimas – tuo esame panašūs.
3. Koks yra esminis skirtumas tarp Uzbekistano ir kitų regiono šalių virtuvių?
Tai daug diskusijų keliantis klausimas, į kurį kaimyninių šalių atstovams atsakau taip – parodykite man nors vieną savo nacionalinės virtuvės restoraną Europoje. Tuo tarpu Uzbekistano virtuvės restoranų vien Lietuvoje yra du.
4. Kokių ypatingų kulinarinių tradicijų turite Uzbekistane?
Kasmet minima smagi pavasario šventė, kurios metu gaminamas ir nemokamai dalinamas tradicinis uzbekiškas plovas.
5. Kaip uzbekiška virtuvė skiriasi įvairiose šalyse?
Kiekvienoje šalyje nacionalinis uzbekų maistas pritaikomas pagal tai, prie kokių skonių yra pripratę vietiniai žmonės ir produktų, kuriuos galima įsigyti. Lietuvoje uzbekiški patiekalai yra žymiai mažiau riebūs, taip pat ne tokie aštrūs, kaip Uzbekistane.
Užsiregistruoti į Uzbekistano ar kitos šalies virtuvės kursus galite Čiop Čiop interneto svetainėje.
Taip pat sekite mūsų naujienas Čiop Čiop Facebook puslapyje!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Kalėdinės spurgos
Komentarai