Kokybiškas aliejus - gardaus valgio paslaptis
Patyrę kulinarai žino - gardaus valgio paslaptį sudaro ne tik geras receptas, bet ir naudojamų produktų kokybė. Todėl šeimininkes ir restoranų virtuvių šefus itin pradžiugino parduotuvių lentynas jau pasiekęs pirmas ir vienintelis tikrai lietuviškas rafinuotas rapsų aliejus "TYRAS Originalusis".
Šaltuoju būdu ("extra virgin") iš genetiškai nepakeistų rapsų išspaustas aliejus ilgai išlieka skaidrus ir pasižymi itin puikiomis skoninėmis ir maistinėmis savybėmis, kurios jau sulaukė puikių ekspertų ir pirkėjų įvertinimų.
Viena vertingiausių aliejų
Kauno technologijos universiteto Maisto produktų technologijos katedros daktarės docentės Dainoros Gruzdienės teigimu, rapsų aliejus yra vienas vertingiausių iš visų augalinių aliejų. Jis ypač rekomenduojamas šiaurinių kraštų gyventojams, nes jo sudėtyje yra nepakeičiamų polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurių žmogaus organizmas pats negamina ir gauna tik su maistu.
Moksliškai įrodyta, kad garsiajame Obelių aliejaus fabrike tik iš Lietuvoje užaugintų rinktinių rapsų gaminamas "TYRAS" yra turtingas vitaminais A, E, D ir nesočiosiomis riebalinėmis rūgštimis Omega-3. Aliejuje nėra cholesterolio.
Riebalai neįsigeria į valgį
Aliejai yra labai svarbūs mūsų mitybos komponentai, tačiau ne visi jie suteikia maistui malonų prieskonį. Todėl kepiniams, gruzdinimui, virimui, salotoms puikiai tinkantis "TYRAS Originalusis" ypač nudžiugino savo figūra ir sveikata besirūpinančias moteris ir vyrus. Mat jį naudojant maisto gaminimui, nelieka specifinio nemalonaus aliejaus kvapo ir prieskonio, o riebalai neįsigeria į valgį.
"Kaip taisyklė, dažniausiai sveiki produktai būna neskanūs, todėl "TYRAS" mane labai maloniai nustebino. Jame ne tik gausu naudingų medžiagų, bet ir pagamintuose patiekaluose nesijaučia man nepatinkančio riebalų skonio ir nemalonaus aliejaus kvapo, valgiai yra neriebūs", - sakė aktyvų gyvenimo būdą mėgstanti studentė Rūta Noreikaitė.
Medicina besidominčiai merginai labai svarbu, kad „TYRAS Originalusis" spaudžiamas tik iš Lietuvos ūkininkų laukuose užaugusių rapsų, tai reiškia - iš natūralių rapsų, nes mūsų šalyje draudžiama auginti genetiškai pakeistus augalus (GMO).
Vadinamas augaliniu vaistu
Dėl unikalios sudėties, rapsų aliejų natūraliosios medicinos propaguotojai dažnai vadina maistiniu vaistu. Jį savo pacientams rekomenduoja ir tradicinės medicinos specialistai. Pavyzdžiui, Prancūzijos medikai rapsų aliejų gydytojai skiria aterosklerozės ("kraujagyslių kalkėjimo") profilaktikai. Vakarų šalyse aterosklerozės sukeltos ligos - dažniausia mirties priežastis.
Nors galimybė maistui naudoti rapsų aliejų atsirado tik septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, dėl savo išskirtinių savybių šiandien jis pelnytai yra vienas populiariausių augalinių aliejų Europoje ir visame pasaulyje.
„TYRAS Originalusis" - vienintelis lietuviškas rafinuotas rapsų aliejus, pagamintas Lietuvoje iš Lietuvoje užaugintų genetiškai nepakeistų rinktinių rapsų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Greiti vištienos kąsneliai
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
Komentarai