Želės improvizacijos arba kaip pasigaminti tobulo skonio ir puikios išvaizdos desertą
Pirmiausia nuspręskite ar turėsite daug laiko ir noro nuostabių želė desertų gaminimui ar norėtumėte šeimą bei draugus pradžiuginti stebuklingu greičiu paruošiamais desertais. Visai nesvarbu ką nuspręsite, bet nepriekaištinga išvaizda ir nuostabus skonis - garantuotas.
Indo pasirinkimas desertui
Jeigu rinksitės žemesnius ir platesnius indus, želė desertas sustings greičiau, jeigu turite daugiau laiko galite imprivizuoti su tortais ar desertais aukštuose induose.Taip pat galite drąsiai improvizuoti ir rinktis kiek netradiciškus indus: ąsočius, puodelius, gražias lėkštes, įvairius stiklinius indus.
Produktai
Jei norite išties žavingų desertų, vien kelių pakelių želės nepakans. Nepamirškite į pirkinių krepšį įsidėti bent pakelį želatinos. Ją išbrinkinusios karštame vandenyje, galėsite panaudoti grietinėlei sustingdyti. Vaisius naudokite įvairiausius, išskyrus šviežius kivius ir ananasus (šie vaisiai neleis gerai sustingti desertui). Įvairių skonių želė pakuotės tikrai ne vienintelis pasirinkimas. Drąsiai derinkite želė su mėgiamais sirupais, karamele, uogiene.
Linijų žaismas
Gamindamos želė desertą aukštuose induose, apsišarvuokite kantrybe. Želę reikia pilti į pasvirusią taurę ir ,atrėmus, gerai stingdyti. Kitą sluoksnį galima pilti tik ant gerai sustingusio pirmojo sluoksnio.
Labai tinka juodųjų serbentų, mėlynės ir grietinėlės derinys. Galite naudoti šaldytas, trintas uogas su atvėsusia želatinos mase. Naudojant šaldytas (atšildytas) uogas desertas sustings greičiau, o šviežumo skonis - kerintis.
Jei norite švelnaus gaivumo ir subtilaus skonio labai tinka į želatinos ir grietinėlės masę įdėti tarkuotos citrinos žievelės ir vanilės.
Atsiminkite, iš želė desertų galima ir burti bei pranašauti. Labai ploni želės deserto sluoksniai kalba apie šeimininkės darbštumą ir kruopštumą.
Paskendę vaisiai
Perpjaukite obuolį (išimkite sėklalizdžius) ar kitą vaisių,o šoną nupjaukite, kad vaisius galėtų gražiai "atsigulti" indelyje. Apliekite vaisių ananasų želė, o sustingus šiam sluoksniui, supilkite braškių skonio želė.
Jeigu norite rinktis mandariną... Mandarino skilteles praskleiskite kaip gėlės žiedą, o tarp "žiedlapių" liekite medų su smulkintais graikiniais riešutais.
Viskas priklauso nuo Jūsų noro, fantazijos. Gaminkite, improvizuokite ir džiuginkite artimuosius!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Greiti vištienos kąsneliai
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
Komentarai