1 sauja | apynių |
1.5 kilogramo | cukrus |
15 litrų | vanduo |
150 gramų | mielės |
500 gramų | duona (džiovinta, truputį paskrudinta, juoda) |
Šitą visą gėrį palaikome apie porą valandų, kad pritrauktų kvapus ir spalvą.
Kol aušta duona su 2 litrais vandens verdame apynius. Aš juos verdu apie valandą, kad pasidarytų rudas kartus skystimas. Po 2 val. perkošiu duoną, supilu perkoštą apynių viralą, supilu cukrų ir ataušinu iki kokių 25 laipsnių. Mieles sutriname su cukrumi , palaukiame truputį, kol pradės kilti, tada mieles su visu stiklainiu įleidžiame į puodą ir paskandiname. Puodą uždengiame plėvele, dangčiu ir apklojame užklotais. Paliekame visą tai šiltai 24 val. Po paros ragaujame, jei viskas gerai, pilame į bačkutę arba butelaičius ir padedame šaltai. Skanaus
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gaivus desertas
- Apelsininis alaus kokteilis
- Alaus kokteilis su Cola
- Totorių duona
- Alaus ir džino kokteilis
- Tamsaus alaus kokteilis
- Alaus gėrimas
- Alaus Margarita
- Alaus ir romo kokteilis "Draugystė"
- Vasariškas alaus kokteilis
- Putojančio vyno ir alaus kokteilis
- Imbierinis alaus kokteilis
- Alaus kokteilis "Šendi" (Shandy)
- Šampaninis alaus kokteilis
- Alaus kokteilis
- Alaus kokteilis
- Alaus ir putojančio vyno kokteilis
- Šviesaus alaus kokteilis
- Baltarusiškas medus
- Lašišos šašlykas
Bobutės duonos alus
- Paruošimo laikas:
-
Apyniai,
1 sauja -
Cukrus,
1.5 kilogramo -
Vanduo,
15 litrų -
Mielės,
150 gramų -
Duona, džiovinta, truputį paskrudinta, juoda,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Suberiame duona į indą ir užpilame 15 litrų verdančio vandens.
Šitą visą gėrį palaikome apie porą valandų, kad pritrauktų kvapus ir spalvą.
Kol aušta duona su 2 litrais vandens verdame apynius. Aš juos verdu apie valandą, kad pasidarytų rudas kartus skystimas. Po 2 val. perkošiu duoną, supilu perkoštą apynių viralą, supilu cukrų ir ataušinu iki kokių 25 laipsnių. Mieles sutriname su cukrumi , palaukiame truputį, kol pradės kilti, tada mieles su visu stiklainiu įleidžiame į puodą ir paskandiname. Puodą uždengiame plėvele, dangčiu ir apklojame užklotais. Paliekame visą tai šiltai 24 val. Po paros ragaujame, jei viskas gerai, pilame į bačkutę arba butelaičius ir padedame šaltai. Skanaus
Komentarai (20)
-
Elena
2024-08-27 15:48
Kokios meles reikia nauduoti sausos ar šlapios?
-
jinai
2018-06-23 12:51
ka geriau naudoti,cukraus gliukoze ar ruda cukru?
-
Nerka
2017-05-10 09:58
Alus
-
Skaitytojas
2017-03-13 08:27
Kaikas jau ne alu gamina,o "BRASKE". Tokiu atveju reikia palaukti ilgiau ir supilti iAparaciuka,uzkurti ugnele ir lasinti velnio lasus.
-
valdas
2016-03-20 15:56
Be apiniu tikrai gautusi alus?duona reikia kepint?
-
Juozas
2016-02-21 22:03
Kazin kodel rugstokas gavosi?
-
MEGejas
2015-09-07 21:27
Vietoi cukraus gliukoze reiktu naudoti maziau galva barska
-
ikales aludaris
2014-09-07 01:19
gavosi dinamitas...bijau as ji begerti,per diena tris kartus smigau.Tys bokalai ir fsio.
-
ikales aludaris
2014-09-01 17:22
zodziu,dejau cukraus ne 1,5 ,o 5kg.Ir mieliu ne 150,o 200.Duonos ne 500g,o 1,5kg ant 13-14 litru virinto vandens...gavosi kunigaiksciu eleksyras...(apiniu neturejau)praejo 1,5 paros.Gira kvapni,saldi,tamsi...ir su abarotais.Dar palauksiu,turetu gautis zveris,o ne alus.I visu sveikata.
-
baza
2011-04-07 10:28
as pats megejas pasidaryt alaus,bet cukru patariu supil is karto i nusunkta skysti ir naudoti bravorines mieles.Na o seip viskas OK.xcd