Bulves išvirkite su odele. Nuluptas supjaustykite nedideliais žirnelių dydžio kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ar svogūną pakepinkite aliejuje, suberkite cukrų. Užpilkite ant bulvių, kol dar aliejus karštas. Šakute išmaišykite, sudėkite į tinkamo dydžio pusdubenį ir apibarstykite smulkintais krapais arba nedidelėmis jų šakutėmis.
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Bulvinė mišrainė
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
250 gramų | bulvių |
25 gramai | svogūnai (laiškai) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
šiek tiek | citrinų sultys |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Salotos su krevetėmis ir grybais
-
Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
-
Prahos salotos
-
Silkė su troškintomis morkomis
-
Žiedinių kopūstų salotos
-
Burokėlių ir krabų lazdelių mišrainė
-
Škvalas
-
Salotos su vištiena
-
Jūros kopūstai su džiovintais grybais
-
Japoniškos ryžių salotos
-
Sočios salotos
-
Skanioji Jolantos mišrainė
-
Porų mišrainė su obuoliais
-
Silkė pataluose su granato sėklomis
-
Rusiška mišrainė
-
Mišrainė su citrinos sultimis
-
Itališkos salotos
-
Paprastos, bet skanios salotos
-
Tailandietiškos ryžių salotos
-
Arvydo avokadų-pomidorų salotos su parūkyta paprika
Bulvinė mišrainė
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
250 gramų -
Svogūnai, laiškai,
25 gramai - Aliejus
- Druska
-
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Citrinų sultys
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite su odele. Nuluptas supjaustykite nedideliais žirnelių dydžio kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ar svogūną pakepinkite aliejuje, suberkite cukrų. Užpilkite ant bulvių, kol dar aliejus karštas. Šakute išmaišykite, sudėkite į tinkamo dydžio pusdubenį ir apibarstykite smulkintais krapais arba nedidelėmis jų šakutėmis.
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...