Bulves išvirkite su odele. Nuluptas supjaustykite nedideliais žirnelių dydžio kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ar svogūną pakepinkite aliejuje, suberkite cukrų. Užpilkite ant bulvių, kol dar aliejus karštas. Šakute išmaišykite, sudėkite į tinkamo dydžio pusdubenį ir apibarstykite smulkintais krapais arba nedidelėmis jų šakutėmis.
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.

Bulvinė mišrainė
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
250 gramų | bulvių |
25 gramai | svogūnai (laiškai) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
šiek tiek | citrinų sultys |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Daržovių ir tuno salotos
-
Cezario salotos
-
Margoji mišrainė su majonezu
-
Salotos su jūros kopūstais
-
Salotos "Kačiukai"
-
Velykinės salotos "Saulė"
-
Salotos su persikais ir kumpiu
-
Bulvių salotos daniškai
-
Baltoji mišrainė kitaip
-
Pupelių mišrainė
-
Salotos su krevetėmis ir grybais
-
Salotos su brandintu jautienos steiku TOP SIRLOIN
-
Ypatingosios kiaušinių salotos
-
Rusiška mišrainė
-
Krabų lazdelių ir rūgštynių salotos
-
Vištienos ir ananasų mišrainė
-
Rudmėsių salotos
-
Baltosios salotos
-
Silkės tortas
-
Tuno salotos su feta sūriu
Bulvinė mišrainė
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
250 gramų -
Svogūnai, laiškai,
25 gramai - Aliejus
- Druska
-
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Citrinų sultys
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite su odele. Nuluptas supjaustykite nedideliais žirnelių dydžio kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ar svogūną pakepinkite aliejuje, suberkite cukrų. Užpilkite ant bulvių, kol dar aliejus karštas. Šakute išmaišykite, sudėkite į tinkamo dydžio pusdubenį ir apibarstykite smulkintais krapais arba nedidelėmis jų šakutėmis.
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...