
300 gramų | salotos |
0.5 stiklinės | kuskusas |
0.5 stiklinės | aliejaus |
1 vienetas | agurkų |
2 vienetai | pomidorai |
2 vienetai | citrinos (išspaustos sultys) |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų pasta |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Apelsinų ir rūkytos vištos mišrainė
-
Salotos su vištiena
-
Salotos "Vynuogė" su kininiais kopūstais
-
Rudenio salotos su silke
-
Sočios salotos
-
Kopūstų ir daržovių salotos
-
Pomidorai ir krabų lazdelės
-
Ryžiai su pievagrybiais
-
Žiedinių kopūstų salotos
-
Tunų ir kukurūzų salotos
-
Širdžių salotos
-
Pomidorų ir grybų salotos
-
Grūdėtos varškės salotos
-
Paprikų laiveliai
-
Mišrainė su vištiena, avokadais ir salierais
-
Neringos salotos
-
Prancūziškos salotos
-
Pupelių ir duonos mišrainė
-
Skani sūrio mišrainė
-
Vištienos salotos
Kuskuso salotos

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Salotos,
300 gramų -
Kuskusas,
0.5 stiklinės -
Aliejus,
0.5 stiklinės -
Agurkai,
1 vienetas -
Pomidorai,
2 vienetai -
Citrinos, išspaustos sultys,
2 vienetai -
Pomidorų pasta,
4 valgomieji šaukštai - Petražolės
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užpilkite kuskusus verdančiu vandeniu. Uždenkite dangčiu puodą, kol kuskusas visą vandenį sugers ir išmirks.
Kol kuskusas mirks, supjaustykite smulkiai kitus ingredientus: pomidorus, agurką, salotas, petražoles.
Kitame indelyje maišykite aliejų su citrinų sultimis, pomidorų pastą, pagadinkite prieskoniais. Tuomet sumaišykite masę su kuskusu, kol jis įgaus raudoną spalvą, sudėkite supjaustytas daržoves, išmaišykite.
Komentarai (12)
-
mimi
2014-05-19 14:29
gal mano klausimas pasirodys durnas bet kur rast pirkti perlinio kuskuso? prekybcentriuose kiek pirkus tai buna tas paprastas kuskusas o perlinis kaip suprantu tai cia tas stambesnis? ar ne?
-
vida
2010-09-09 23:08
Mano vyras turkas ir istiesu, pagrindinis receptas toks pat kaip parasyta pradzioje, o toliau kiekviena seimininke daro kaip sugalvoja. Vieni labai mazai salotu deda, bet daug petrazoliu,kiti deda daug svoguno, arba ziemos metu svoguna pakepina ant aliejaus keptuveje ir maiso su kuskusu, o su meta ir paprika dar nesu niekur girdejusi, cia matyt nuo regijono priklauso.
As pilu aliejaus, dedu pomidoru ir papriku pastos (pamaisau pagal skoni), pomidoru, svogunu laisku, agurku, siek tiek salotu, nemazai petrazoliu, labai mazai druskos ir pora svieziu citrinu sulciu! hmmmm labai skanu! %-)
-
jaa
2010-08-11 10:53
Esu istekejusi uz turko,gyvename turkijoje.Is darzoyiu dedame tik paprika ir pomidorus dar dedame metos net neesu girdejusi,kad be metos kas nors daro. :-?
-
(anonimas)
2010-01-08 15:40
na kuskusa galima daryti ivairiai. o tai turku restorane tik vienos rusies kuskusa gaminat?
-
inga
2009-09-23 16:15
na :-? dirbu turku restorane,kuskusas kitaip daromas,su svo0gunais,be agurku ir salotu,kaip sakoma kiekvienas savait,idoma,reiktu pabandyti,gal skaniau :galvoju:
-
Lapas
2009-08-02 17:45
Paspausk ant zodzio Kuskusas ir pamatysi.
-
vilija
2009-07-16 10:14
O kas yra kuskusas???