Baravykai nuvalomi, nuplaunami ir 10 min. verdami truputį pasūdytame vandenyje. Tada perpilami šaltu vandeniu, nuvarvinami ir supjaustomi juostelėmis. Atskirai išvirti salierai bei porai supjaustomi šiaudeliais. Į citrinos sultis įpilama aliejaus, įberiama pipirų, pagardinama druska, actu, suberiami supjaustyti krapai ir viskas užpilama ant baravykų bei prieskoninių daržovių.
Salotos pastatomos pusvalandžiui į šaldytuvą. Tiekiamos papuoštos žalumynais.
Pikantiškos baravykų salotos
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
200 gramų | baravykai |
2 vienetai | salierai |
2 vienetai | poras |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | krapai (supjaustyti) |
0.5 valgomojo šaukšto | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | acto (obuolių) |
1 vienetas | paprika |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | žalumynų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Makaronų salotos su tunu
- Silkė pataluose su granato sėklomis
- Tuno salotos „vienas du trys“
- Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
- Silkė su obuoliais ar pomidorais
- Salotos
- Marinuoti kiaušiniai
- Slovakiška mišrainė
- Bulvių mišrainė Kūčioms
- Salotos "Ananasas"
- Cezario salotos
- Salotos su silke
- Pikantiškos baravykų salotos
- Krabų lazdelių ir pekino kopūsto salotos
- Gardžioji makaronų mišrainė
- Konservuotų menkių kepenėlių mišrainė
- Porų mišrainė su obuoliais
- Salotos su liežuviu
- Grūdėtos varškės su daržovėmis salotos
- Salotos su brokoliais, pomidorais ir kiaušiniais
Pikantiškos baravykų salotos
Komentarai:
9
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Baravykai,
200 gramų -
Salierai,
2 vienetai -
Poras,
2 vienetai -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Krapai, supjaustyti,
1 valgomasis šaukštas -
Aliejus,
0.5 valgomojo šaukšto -
Actas, obuolių,
2 valgomieji šaukštai -
Paprika,
1 vienetas - Druska
- Žalumynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Baravykai nuvalomi, nuplaunami ir 10 min. verdami truputį pasūdytame vandenyje. Tada perpilami šaltu vandeniu, nuvarvinami ir supjaustomi juostelėmis. Atskirai išvirti salierai bei porai supjaustomi šiaudeliais. Į citrinos sultis įpilama aliejaus, įberiama pipirų, pagardinama druska, actu, suberiami supjaustyti krapai ir viskas užpilama ant baravykų bei prieskoninių daržovių.
Salotos pastatomos pusvalandžiui į šaldytuvą. Tiekiamos papuoštos žalumynais.
Reklama:
Komentarai (9)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...