0.25 litro | vanduo |
3 arbatiniai šaukšteliai | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai (malti) |
475 mililitrai | pienas |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus (arba ghi) |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
1 arbatinis šaukštelis | kalendra (malta) |
0.5 arbatinio šaukštelio | ciberžolė |
675 gramai | daržovės (kubeliais) |
Kol daržovės verda, mažame prikaistuvyje ant vidutinės liepsnos įkaitinkite sviestą. Suberkite miltus ir 1-2 minutes gerai maišydami kepkite, kol jie ims ruduoti. Įpilkite karšto pieno. Maždaug 2 minutes padažą plakite, kol pakankamai sutirštės. Įmaišykite jį į sriubą ir užvirkite.
Gaminama: apie 45-50 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pieniška miltinukų sriuba
- Pieniška sriuba su makaronais
- Pieniška sriuba su aguonų kukuliais
- Pieniška sriuba su riešutais ir duona
- Dietiniai barščiai
- Pieniška sriuba su kruopomis
- Pieniška grikių sriuba
- Pieniška sriuba su aguonomis
- Saldi sriuba
- Pieniška močiutės sriuba
- Špinatų sriuba
- Pieniška moliūgų sriuba
- Pieniška sriuba
- Pieniška daržovių sriuba
- Pieniška sriuba
- Pieniška daržovių sriuba
- Pieniška daržovių sriuba
- Saldi vyšnių sriuba su makaronais
- Balinta sriuba
- Pieniška sriuba su cukinija
Tiršta pieniška daržovių sriuba
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
1/4 litro -
Druska,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Juodieji pipirai, malti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Pienas,
475 mililitrai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Aliejus, arba ghi,
3 valgomieji šaukštai -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai -
Kalendra, malta,
1 arbatinis šaukštelis -
Ciberžolė,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Daržovės, kubeliais,
675 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sunkiame prikaistuvyje įkaitinkite ghi. Kelias sekundes pakepinkite lauro lapus, kalendrą ir kurkumą, po to greitai sudėkite supjaustytas daržoves. 4-5 minutes daržoves maišydami kepkite, kol vietomis apskrus. Tuomet įpilkite vandens, įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite ir retkarčiais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės. Jei norite, palikite daržoves nesutrintas arba sutrinkite jas į košę ar išmaišykite elektriniu mikseriu. Jei sriubą pertrinate, nepamirškite išimti lauro lapu.
Kol daržovės verda, mažame prikaistuvyje ant vidutinės liepsnos įkaitinkite sviestą. Suberkite miltus ir 1-2 minutes gerai maišydami kepkite, kol jie ims ruduoti. Įpilkite karšto pieno. Maždaug 2 minutes padažą plakite, kol pakankamai sutirštės. Įmaišykite jį į sriubą ir užvirkite.
Gaminama: apie 45-50 min.
Komentarai (3)
-
Jelena
2015-09-16 11:13
Kokios daržovės labiau tinka šiai srubai?