| 5 vienetai | burokėliai |
| 2 stiklinės | apelsinų sulčių |
| 2 vienetai | apelsinų |
| 100 gramų | feta sūrio |
| 1 sauja | kedro riešutai (arba graikiniai) |
| 2 saujos | špinatai |
| 4 valgomieji šaukštai | medus (skystas) |
| 4 valgomieji šaukštai | konjakas |
| šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais, smulkintu feta sūriu ir špinatais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šviežių kopūstų salotos
-
Morkų salotos su česnaku
-
Olgos salotos
-
Sveilkuolių salotos
-
Raktažolių salotos
-
Bananų salotos su abrikosais
-
Salotos „Antikvaras“
-
Slovakiškos morkų salotos su vaisiais
-
Pavasariškos salotos
-
Avokadų salsa
-
Pavasariškas morkų, ridikėlių ir kriaušės suktinis
-
Salotos su cukinijom ir kedro riešutais
-
Raudongūžių kopūstų salotos
-
Baltagūžių kopūstų salotos
-
Salotos „Kokteiliukas“
-
Kopūstų salotos su slyvomis
-
Daržovių salotos su Mozarella sūriu
-
Valentino salotos
-
Ikrų mišrainė su pingviniukais įdarytais maskaropnės sūrių
-
Pomidorų ir žiedinių kopūstų salotos
Apelsinų ir burokėlių salotos
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Burokėliai,
5 vienetai -
Apelsinų sultys,
2 stiklinės -
Apelsinai,
2 vienetai -
Feta sūris,
100 gramų -
Kedro riešutai, arba graikiniai,
1 sauja -
Špinatai,
2 saujos -
Medus, skystas,
4 valgomieji šaukštai -
Konjakas,
4 valgomieji šaukštai - Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną įvyniokite į foliją ir iškepkite 200 C laipsnių karštumo orkaitėje.
Ištraukę perliekite šaltu vandeniu, nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais pusgriežinėliais.
Paruoškite užpilą: nuo nuplauto vieno apelsino nutarkuokite žievelę. Apelsinų sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite pusę tarkuotų žievelių ir užvirinkite. Sudėkite medų, supilkite konjaką ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos pusė skysčio. Virimo pabaigoje sumeskite likusias tarkuotas žieveles, įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų.
Karštu užpilu apliekite burokėlius ir palikite, kad atvėstų.
Kedrų riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, nuluptus (nulupkite ir baltąją odelę) apelsinus išskirstykite skiltelėmis, kiekvieną jų perpjaukite į tris dalis ir sumaišykite su burokėliais.
Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais, smulkintu feta sūriu ir špinatais.
