8 vienetai | kiaušiniai (virti) |
200 gramų | šaltai rūkyta lašiša |
200 gramų | fermentinio sūrio |
8 valgomieji šaukštai | majonezas |
200 gramų | pievagrybiai |
2 vienetai | rausvieji svogūnai |
1 žiupsnelis | citrininiai pipirai |
1 žiupsnelis | maltų juodųjų pipirų |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 vienetas | citrinos |
1 vienetas | ridikėliai |
1 sauja | špinatai |
1 saujelė | svogūnų laiškai |
1 saujelė | bazilikas (lapeliai) |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios |
Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus "akmenys". Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.
Lašišą susmulkinti taip pat.
Visą sūrį sutarkuoti.
Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais.
4 kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai.
Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.
Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Įpilti 4 šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.
Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti citrina - lai kvepia pavasariu!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Makaronų salotos su tunu
- Silkė pataluose su granato sėklomis
- Tuno salotos „vienas du trys“
- Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
- Silkė su obuoliais ar pomidorais
- Salotos
- Marinuoti kiaušiniai
- Slovakiška mišrainė
- Bulvių mišrainė Kūčioms
- Salotos "Ananasas"
- Cezario salotos
- Salotos su silke
- Pikantiškos baravykų salotos
- Krabų lazdelių ir pekino kopūsto salotos
- Gardžioji makaronų mišrainė
- Konservuotų menkių kepenėlių mišrainė
- Porų mišrainė su obuoliais
- Salotos su liežuviu
- Grūdėtos varškės su daržovėmis salotos
- Salotos su brokoliais, pomidorais ir kiaušiniais
Mišrainė "Gulbių ežeras"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai, virti,
8 vienetai -
Šaltai rūkyta lašiša,
200 gramų -
Fermentinis sūris,
200 gramų -
Majonezas,
8 valgomieji šaukštai -
Pievagrybiai,
200 gramų -
Rausvieji svogūnai,
2 vienetai -
Citrininiai pipirai,
1 žiupsnelis -
Malti juodieji pipirai,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Citrinos,
1 vienetas -
Ridikėliai,
1 vienetas -
Špinatai,
1 sauja -
Svogūnų laiškai,
1 saujelė -
Bazilikas, lapeliai,
1 saujelė -
Garstyčios,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias min. pavirti susmulkintus žalumynus - saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį. Į pravėsusius žalumynus suversti majonezą (4 šaukštus), šaukštą garstyčių, citrinos sulčių 2 šaukštus, druskos truputį ir išplakti. Bus padažas, bei "ežero" vanduo.
Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska.
Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus "akmenys". Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.
Lašišą susmulkinti taip pat.
Visą sūrį sutarkuoti.
Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais.
4 kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai.
Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.
Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Įpilti 4 šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.Metas gaminti gulbes. Dviems kiaušiniams nupjaunamas "pilvas", kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios. Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies. Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaudojant jokių sutvirtinimo detalių.
Suformuoti lėkštėje žydinčius kalnus iš mišrainės, ją apibarstant pasiliktais smulkintais produktais. Supilti padažą, padėti ,,akmenis", pasodinti ,,medžius", ,,augalus", ,,gėlę", patupdyti kiaušinines gulbes.
Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti citrina - lai kvepia pavasariu!
Komentarai (5)
-
Rima
2015-07-06 13:42
Pagarba Jums uz toki kurybiskuma ir estetika.
-
Sandra
2015-04-26 16:39
Aš jau įsivaizduoju kaip tada per šventes pas jus stalas atrodo, gaila tokį grožį valgyti!
-
Povilas
2015-04-04 08:39
Labai gražiai atrodo, del skonio dar nebandžiau
-
Karolina
2015-04-03 09:21
Va cia tai tikras menas!