250 gramų | cukrus |
200 mililitrų | vanduo (ar kitos sultys) |
1 litras | obuolių sultys (šviežios) |
5 vienetai | razinos |
Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyno gaminimas
- Arbūzinis punšas
- Kokteilis "Kosmopolitanas"
- Braškinis brendžio ir vyno gėrimas
- Amerikietiškas alkoholinis kokteilis
- Vyno kokteilis
- Žiemos arbata
- Putojančio vyno alkoholinis kokteilis
- Karštas raudonas vynas
- Putojantis vynas su spanguolėmis
- Romo ir ledų kokteilis
- Karštas vynas
- „Greipfrutinis mimosa“
- Karštas raudonas vynas – nuo visų ligų
- Vermuto punšas
- Apelsininis putojančio vyno kokteilis
- Citrinų skonio putojančio vyno kokteilis
- Putojančio vyno kokteilis
- Braškinis putojantis vynas
- Aromatinis vynas
Naminis vynas
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
250 gramų -
Vanduo, ar kitos sultys,
200 mililitrų -
Obuolių sultys, šviežios,
1 litras -
Razinos,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išspauskite vaisius ir perkoškite. Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite su virintu vandeniu arba saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį. Butelį užkimškite su kamščiu, kuriame įstatyta žarnelė (galima aplipdyti plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam, kad iš butelio galėtų pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į butelį nepatektų naujo oro. Žarnelė butelio kamštyje neturi siekti sulčių, iš jos po kelių dienų turėtų pradėti eiti oro burbuliukai. Laikykite sultis tamsioje, 17-24 laipsnių patalpoje 8-10 dienų. Laikas priklauso nuo sulčių saldumo, temperatūros. Kai iš vamzdelio burbuliukai išeina rečiau - reiškia rūgimo procesas lėtėja. Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore. Tuomet vėl supilkite jas į rūgimo butelį (galite perkošti nuo drumzlių), jei per mažai saldu, įdėkite cukraus (tiek kiek pirmą kartą) ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2-3 savaites pavėdinkite bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį laikykite 10-13 laipsnių temperatūroje. Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį.
Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles.
Komentarai (50)
-
Rasa
2015-10-20 11:59
Sveiki, gal galite patarti? Po 2 paru perkosus ir nuspaudus misa (viskas vyko puikiai, burbuliavo) supyliau jau tolesnei procedurai vyna...bet praejo jau 3 paros ir jis nebeburbuliuoja? Jis uzmigo ar sugedo? O gal per didelis indas? Rudo misa 20 ltr tapoje, o vyno turis 10 ltr. Kas nutiko?
-
=
2015-08-18 12:18
=
-
Gena
2015-08-18 12:17
vyno žurnalas http://www.vynozurnalas.lt/index.php?&page=406
-
TTTTT
2015-08-18 12:11
ТУТ СОБРАЛИСЬ ОДНИ АЛКАШИ
-
Medeja
2015-03-27 13:11
Visus vyno gamybos priemones ir ingridientus galite rasti tinklapyje www.medeja.lt
-
kuzia
2014-11-30 14:41
patarkit,zmones,ka daryt,neberugsta vynas nuo to laiko,kai pirma karta nukosiau,o tai buvo po menesio,nukošiau,dadejau cukraus,pravedinau,padejau,ir nieko nevyksta,o iš pradiu,užtaisius burbuliavo puikiai
-
juliuskviliunas
2014-10-13 10:20
netingekit pasigamint vyno pavaisint sveciui
-
-
2014-09-23 10:40
Šaunuoliai "vynokerai" ! Mielės vynui pas juos 4 lt. Tos pačios Lenkijoje - 1.2 - 1.4 zl. Ir visa kita panašiai :))
-
Jurgis
2014-08-08 10:29
Man visai patiko apsipirkti naminio vyno reikmenų parduotuvėje www.vynokerai.lt, ten ir sodinukais prekiauja tiek vynuogių tiek serbentų. Įsigijau juod ir balt serbentų tai turėsiu ir savų uogų savo vynui.
-
Mantas
2014-07-28 18:44
Šiaip jei kam reikia ar trūksta vyno gamybos reikmenų, siūlau užsukti į www.vitis.lt elektroninę parduotuvę. Labai didelis pasirinkimas prekių susijusių su vyno gamyba.