
Purus rikota apkepas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
350 gramų | sūris (rikota) |
3 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
350 mililitrų | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | cukrus |
0.25 vieneto | citrinos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
2.
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košę, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą masę.
4.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą ir šiek tiek pastovėjusią masę.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės apkepas su kriaušėmis ir klevų sirupu
-
Austrijos varškėtis
-
Varškės apkepas su vyšniomis
-
Keptas varškės ir žolelių masės pyragas
-
Varškės apkepas su žemuogėm
-
Pyragas su varške
-
Varškės apkepas su razinomis
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Pyragas su špinatų-varškės įdaru
-
Bulvių ir varškės apkepas
-
Varškės plokštainis
-
Skanus varškės apkepas
-
Varškės ir manų apkepas
-
Varškės apkepas su asiūkliais
-
Varškės apkepas
-
Varškės apkepas su namine karamele
-
Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
-
Greitas varškės apkepas
-
Varškės ir sūrio apkepas
-
Varškės ir moliūgų apkepas
Purus rikota apkepas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sūris, rikota,
350 gramų -
Manų kruopos,
3 valgomieji šaukštai -
Pienas,
350 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
150 gramų -
Citrinos,
1/4 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košę, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą masę.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą ir šiek tiek pastovėjusią masę.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...