
5 vienetai | kriaušės (saldžios) |
2 vienetai | morkos |
4 vienetai | salierai (stiebai) |
1 sauja | aviečių (šviežios arba šaldytos) |
1 sauja | razinos (auksaspalvės) |
2 valgomieji šaukštai | konjakas |
0.5 vieneto | citrinos |
šiek tiek | rožiniai pipirai (malti) |
šiek tiek | migdolai (smulkinti) |
1 vienetas | apelsinų |
2 valgomieji šaukštai | abrikosų (džemas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaisių salotos
-
Salierų salotos su raugintais agurkais
-
Kalmarų ir graikinių riešutų salotos
-
Korėjietiškos morkos
-
Morkų salotos vaikučiams
-
Salotos su varške ir pomidorais
-
Aštrios salotos su skrudintu batonu
-
Salotos
-
Olgos salotos
-
Gaiviosios salotos
-
Fetos sūrio ir daržovių salotos
-
Gardžiosios vištienos salotos
-
Krabų salotos
-
Iškylos salotos su krevetėmis
-
Salotos su sūrio lazdelėmis
-
Morkų salotos
-
Salotos "ale cezaris"
-
Šviežių burokėlių ir bananų su razinomis dvikova
-
Sveikos salotos
-
Vištienos salotos su kriaušėmis
Salotos su vaisiniu užpilu

- Paruošimo laikas:
-
Kriaušės, saldžios,
5 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai, stiebai,
4 vienetai -
Avietės, šviežios arba šaldytos,
1 sauja -
Razinos, auksaspalvės,
1 sauja -
Konjakas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto - Rožiniai pipirai, malti
- Migdolai, smulkinti
-
Apelsinai,
1 vienetas -
Abrikosai, džemas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplautas razinas apliekite konjaku ir valandą pamirkykite. Paruoškite užpilą: apelsiną ir citriną nulupkite ir žieveles susmulkinkite. Iš pačių vaisių išspauskite sultis su trupučiu minkštimo ir jomis užpilkite smulkintas žieveles. Sudėkite džemą ir gerai išmaišykite. Nuskustas morkas perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite plonais pusgriežinėliais. Nuplautus salierų stiebus supjaustykite kiek stambesniais griežinėliais. Avietes nuplaukite ir nusausinkite. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Razinas išgriebkite iš konjako, nuspauskite ir sumaišykite su paruoštomis daržovėmis bei vaisiais. Konjaką įmaišykite į užpilą (gaminamas iš apelsino, pusės citrinos ir abrikosų džemo) ir apliekite salotas. Pagardinkite maltais rožiniais pipirais. Tiekdami apibarstykite smulkintais migdolais.