
500 gramų | varškė (9 proc. ar riebesnė) |
3 vienetai | kiaušiniai |
170 mililitrų | pienas |
6 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | sviestas (formai patepti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šventinė višta
-
Bulvių ir varškės apkepas
-
Varškės apkepas
-
Špinatų apkepas
-
Varškės blyneliai
-
Kiaušinių plakinyje kepti brokoliai ir krevetės
-
Varškės apkepas su razinomis
-
Dešrelės su įdaru
-
Cukinija su varškės įdaru
-
Greitas omletas
-
Omletas su šernienos paštetu
-
Burokėlių blynai su varške
-
Suflė su žirneliais
-
"Ponios cepelinai"
-
Stebuklingas omletas
-
Varškės ir morkų apkepas
-
Varškės virtinukai
-
Omletas su paprika
-
Varškėčiai su klevų sirupu
-
Kepenėlių kepsneliai
Varškės apkepo kvadratėliai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Varškė, 9 proc. ar riebesnė,
500 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Pienas,
170 mililitrų -
Manų kruopos,
6 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Sviestas, formai patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Manų kruopas užpilame pienu, išmaišome ir paliekame 15-20 min. išbrinkti.
Varškę pertriname per sietelį.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
Viename dubenyje išplakame elektriniu plakikliu kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Plakame, kol masė pabals. Tada sudedame varškę, manų kruopas ir lengvai išplakame.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su druska. Plakame tol, kol baltymai nebekrenta nuo plakiklio šluotelių. Baltymus atsargiai šaukštu sumaišome su varškės mase.
Kepimo formą gerai ištepame sviestu ir sudedame varškės masę. Apkepą kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Ar apkepas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Prieš patiekiant apkepą supjaustome kvadratėliais ir, jei norite, galite apibarstyti cukraus pudra arba patiekti su grietine ir uogiene. Skanaus!
Komentarai