
1 stiklinė | aguonų |
1 valgomasis šaukštas | medus |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
Tada nukoškite ir sumalkite. Maliau smulkia mėsmale kelis kartus. Permalkite aguonas bent du kartus.
Sumaltas aguonas užpilkite verdančiu pienu, išmaišykite.
Į koštuvą įklokite marlės gabalą ir pieną nukoškite.
Likusias aguonas pertrinkite per koštuvą, dėkite į pieną.
Pieną paskaninkite cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tirpintu medumi.
Supilkite į ąsotį ir atvėsinkite.
Jei norite tirščiau, pieno pilsite mažiau, skysčiau – pieno pilsite daugiau.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaisinis glotnutis su mėtų arbata
-
Kalėdinių saldainių lazdelių gėrimas
-
Džiovintų vaisių nuoviras
-
Kmynų gėrimas
-
Pieno ir graikinių riešutų gėrimas
-
Vaistai nuo peršalimo
-
Vanduo su uogų ledukais
-
Citrinų ir mėtų gėrimas
-
Citrinų–pieno gėrimas
-
Arbūzų - raudonųjų serbentų sultys
-
Moliūgų sultys
-
Svarainių sirupas
-
Gėriams iš pomidorų
-
Obuolių gėrimas
-
Kaukazinių slyvaičių ir mėtų gėrimas
-
Juodųjų serbentų - arbūzų sultys
-
Gervuogių gaiva
-
Moliūgų sultys
-
Obuolių ir salierų gėrimas
-
Nealkoholinis „Glitveinas“
Aguoninis pienas

- Paruošimo laikas:
-
Aguonos,
1 stiklinė -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai - Vanilinis cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir kaitinkite tol, kol bus lengva sutrinti tarp pirštų. Vandens daug nereikia, tik kad apsemtų aguonas.
Tada nukoškite ir sumalkite. Maliau smulkia mėsmale kelis kartus. Permalkite aguonas bent du kartus.
Sumaltas aguonas užpilkite verdančiu pienu, išmaišykite.
Į koštuvą įklokite marlės gabalą ir pieną nukoškite.
Likusias aguonas pertrinkite per koštuvą, dėkite į pieną.
Pieną paskaninkite cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tirpintu medumi.
Supilkite į ąsotį ir atvėsinkite.
Jei norite tirščiau, pieno pilsite mažiau, skysčiau – pieno pilsite daugiau.
Komentarai (4)
-
vytautas
2020-12-21 11:51
Ką čia visi kuria apie aguonpienį? 1, Supilu į sriubos dubenį maltas aguonas(iš parduotuvės)
2, Užpilu verdančiu vandeniu ir išnešu padėti šaltai. Stovi per naktį ir kitą dieną iki kūčių vakaro.
3, Įberiu cukraus pagal skonį, statau ant kūčių stalo, dedu dubenį su kūčiukais.Įsipilam samčiu kiek kas nori, beriam kūčiukų kiek kas pageidauja. Trisdešimt metų valgom ir svečius vaišinam.
Ir nereikia išradinėti dviračio. O kas dėl priedų? Kažkam obuolių sultys perprastos. Reikia apelsinų.
-
elge
2011-12-17 18:35
o via galima su kuciukais valgyt