šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | druska |
2 stiklinės | vanduo |
1 stiklinė | grikiai |
Galima vietoj laikymo tarp pagalvių virti ant labai labai mažos ugnies 20 min tik jokiu būdu nemaišant. Tada grikiai būna taip pat birūs ir sultingi, o ne pavirsta pliurza.
Proporcija 1:2 Labai svarbu kaip ir grikių kokybė. SKANAUS!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grikių gėlės
- Desertinė grikių košė
- Šventinis grikių rizotas
- Grikių košė su daržovėm
- Biri grikių košė
- Grikių plovas su vištiena
- Grikių rizotas
- Skani grikių košė
- Grikiai su vištiena
- Arvydo paprasta grikių košė
- Grikiai termose
- Grikių košė su dešrele ir avokadu
- Grikių košė su pievagrybių padažu
- Grikių košė su sūriu
- Grikių desertiniai pusryčiai
- Grikiais įdaryta paprika
- Grikių košė su grybais
- Ženšenio šaknies tyrelė
- Ruginė košė
- Avižinių dribsnių košė su vaisiais
Arvydo paprasta grikių košė
- Paruošimo laikas:
- Sviestas
- Druska
-
Vanduo,
2 stiklinės -
Grikiai,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Švarūs grikiai suberiami į puodą, užpilami šaltu vandeniu ar šaltu sultiniu (galima į vandenį įdėti sauso sultinio), užverdama (bet neverdama) ir nukėlus nuo ugnies dedama 20-30 min tarp dviejų pagalvių. Po to, uždedama ant viršaus sviesto ir uždengus pagalvėmis palaikoma, kol ištirps sviestas. Tada viskas permaišoma ir valgoma su tikru (nenuliesintu) pienu.
Galima vietoj laikymo tarp pagalvių virti ant labai labai mažos ugnies 20 min tik jokiu būdu nemaišant. Tada grikiai būna taip pat birūs ir sultingi, o ne pavirsta pliurza.
Proporcija 1:2 Labai svarbu kaip ir grikių kokybė. SKANAUS!
Komentarai (6)
-
iene
2014-10-21 08:03
Gan zinomas budas gamint koses tarp pagalviu,ypac per kokias atostogas,o AITES,kurios deda sviesta ant pagalviu,AITEMIS ir lieka:)
-
Linksmute
2010-01-31 04:10
:-) O ar ne geriau butu tuos grikius is karto verdanciu vandeniu uzpilti ir jau tada tarp tu pagalviu ar kaldru :-* laikyti. Patalai susiltu :-D .............. :bucinys:
-
pilietis
2010-01-30 13:54
Aciu labai
-
pilietis
2010-01-30 13:54
Aciu labai