Burokėlių salotos su grybais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
| 200 gramų | burokėliai (nedideli) |
| 100 gramų | grybai (virti) |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 0.5 valgomojo šaukšto | acto |
| 1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
| šiek tiek | cukrus |
| šiek tiek | druska |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 2 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Spalvingos salotos su jautiena
-
Salotos su ZIGMO sūdyta lašiša ir greipfrutais
-
Keptos krevečių salotos
-
Salotos su krevetėmis ir grybais
-
Baltosios salotos
-
Krabų lazdelių ir pekino kopūsto salotos
-
Grilyje keptos salotos su mėsa
-
Mišrainė su kiaušiniais
-
Skanios salotos paprikų puodeliuose
-
Silkės salotos
-
Paprastos makaronų salotos
-
Linos makaronų mišrainė
-
Pomidorų ir dešrelių salotos
-
Greitai paruošiamos makaronų salotos
-
Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos
-
Daniškos salotos
-
Vištienos ir ananasų mišrainė
-
Slovakiška mišrainė
-
Arvydo avokadų-pomidorų salotos su parūkyta paprika
-
Žalios salotos su silke
Burokėlių salotos su grybais
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai, nedideli,
200 gramų -
Grybai, virti,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Actas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas - Cukrus
- Druska
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Viktoras
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?
-
Viktoras
2018-10-01 19:41
Kiek cikraus dėti?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
