Nuplauti džiovinti vaisiai, cinamonas ir gvazdikėliai užpilami 5 litrais šalto vandens ir 10 min. pavirinama.
Džiovinta duona užplikoma verdančiu vandeniu (su vaisiais) ir laikoma 12 val.
Vėliau gira iškošiama, pasaldinama medumi, supilamos su cukrumi ištrintos mielės ir rauginama 24 val., vis nugraibstant putas.
Pagaminta gira supilstoma į sandariai užkemšamus butelius. Po 1—2 parų ji tinka gerti.
Duonos ir vaisiais gira
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | kriaušės (džiovintos) |
0.5 kilogramo | duona (džiovinta) |
1 stiklinė | cukrus |
10 gramų | mielės |
šiek tiek | gvazdikėliai |
5 litrai | vanduo |
100 gramų | obuoliai (džiovinti) |
šiek tiek | cinamonas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gira iš duonos
- Baltarusiškas medus
- Burokėlių gira
- Kmynų gira
- Obuolių gira
- Gira su vaisiais
- Duonos gira
- Vyšnių gira
- Karamelinė gira
- Morkų gira
- Petrovsko gira
- Duonos ir vaisiais gira
- Gira iš vaisių sulčių
- Spanguolių gira
- Džiovintų obuolių gira
- Arbūzų punčas
- Juodųjų serbentų kompotas
- Šalta arbata su citrina
- Kavos gėrimas
- Obuolių sriuba su grietinėle
Duonos ir vaisiais gira
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kriaušės, džiovintos,
100 gramų -
Duona, džiovinta,
0.5 kilogramo -
Cukrus,
1 stiklinė -
Mielės,
10 gramų - Gvazdikėliai
-
Vanduo,
5 litrai -
Obuoliai, džiovinti,
100 gramų - Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuplauti džiovinti vaisiai, cinamonas ir gvazdikėliai užpilami 5 litrais šalto vandens ir 10 min. pavirinama.
Džiovinta duona užplikoma verdančiu vandeniu (su vaisiais) ir laikoma 12 val.
Vėliau gira iškošiama, pasaldinama medumi, supilamos su cukrumi ištrintos mielės ir rauginama 24 val., vis nugraibstant putas.
Pagaminta gira supilstoma į sandariai užkemšamus butelius. Po 1—2 parų ji tinka gerti.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Skanumėlis.
2010-02-09 19:01
%-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...