500 gramų | šerniena (kepenys) |
250 gramų | kiauliena (virta, riebi) |
75 gramai | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 stiklinė | pienas |
3 vienetai | kiaušiniai |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
1 stiklinė | sultinys (nuo mėsos) |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
Į puodą įpilame nepilną stiklinę sultinio, sudedame maltą masę, grietinę, sviestą, įmušame kiaušinį, įberiame prieskonių. Maišydami verdame apie 15 min.
Iš omletui skirtų produktų paruošiame skystą tešlą ir iškepame 6 (arba daugiau) plonus omletus.
4 omletus sudedame vieną šalia kito, kad kiekvieno omleto kraštas truputį uždengtų kito kraštą.
Ant omletų dedame pašteto masę, susukame vyniotinį, įvyniojame jį į foliją ir atšaldome.
Ant likusių 2 omletų dedame po 2 šaukštus pašteto ir surišame su poru ryšulėlius.
Atvėsusį paštetą supjaustome ir papuošiame.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių ir varškės apkepas
- Omletas "Kitaip"
- Austrijos varškėtis
- Turkiškai pagaminti kiaušiniai
- Dvisluoksnis varškės apkepas
- Kiaušinienė su varške
- "Ponios cepelinai"
- Šašlykas granatų sulčių marinate
- Bulvių ir kamambero apkepas
- Nuostabieji varškėčiai su uogomis
- Kiaušinių plakinyje kepti brokoliai ir krevetės
- Cukinija su varškės įdaru
- Bananiniai varškėčiai
- Laukinis sūris
- Varškės apkepas
- Varškės apkepas su ryžiais
- Špinatų apkepas su varške
- Olandiškas omletas
- Florencijos kiaušiniai
- Virtinukai
Omletas su šernienos paštetu
- Paruošimo laikas:
-
Šerniena, kepenys,
500 gramų -
Kiauliena, virta, riebi,
250 gramų -
Sviestas,
75 gramai -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai - Druska
- Kvapieji pipirai
-
Sultinys, nuo mėsos,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai - Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šerno kepenis išverdame piene ant nedidelės ugnies, nuolat stebėdami, kad neprisviltų. Kai kepenys atvėsta, jas sumalame kartu su virta kiauliena ir susmulkintais bei pakeptais svogūnais.
Į puodą įpilame nepilną stiklinę sultinio, sudedame maltą masę, grietinę, sviestą, įmušame kiaušinį, įberiame prieskonių. Maišydami verdame apie 15 min.
Iš omletui skirtų produktų paruošiame skystą tešlą ir iškepame 6 (arba daugiau) plonus omletus.
4 omletus sudedame vieną šalia kito, kad kiekvieno omleto kraštas truputį uždengtų kito kraštą.
Ant omletų dedame pašteto masę, susukame vyniotinį, įvyniojame jį į foliją ir atšaldome.
Ant likusių 2 omletų dedame po 2 šaukštus pašteto ir surišame su poru ryšulėlius.
Atvėsusį paštetą supjaustome ir papuošiame.
Komentarai (2)
-
Dizia Pinpiukas Valode
2011-03-10 13:56
Ka sakyt pease of shit