Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustę gabalėliais apie 7 minutes pavirinkite pasūdytame vandenyje. Išgriebę gerai nuvarvinkite ir palikite, kad atvėstų.
Avokadą perpjaukite pusiau, kaulą išimkite ir nulupę žievę supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis ir atsargiai sumaišykite su žuvimi. Prieskonines žoleles susmulkinkite.
Prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę.
Suberkite tarkuotą parmezano sūrį ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Suberkite smulkintus krapus ir petražoles, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Apliekite salotas.
Tiekdami puoškite krapų ir petržolių šakelėmis.

Salotos su menkėmis ir avokadais
Paruošimo laikas:
Apie 10 min
INGREDIENTAI:
50 gramų | parmezano sūris (tarkuotas) |
šiek tiek | petražolės (šviežios) |
1 vienetas | avokadų |
0.5 vieneto | citrinos |
150 mililitrų | grietinėlės, 35% (30% riebumo) |
300 gramų | menkės (filė) |
šiek tiek | krapai (švieži) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mango ir kopūsto salotos „Prieš miegą“
-
Gaivios salotos su vištiena
-
Cezario salotos
-
Kininio kopūsto salotos su morka ir obuoliu
-
Agurklės salotos
-
Skaniosios daržovių salotos su mėtomis
-
Pomidorų-agurkų salotos
-
Gaivios salotas su sūriu
-
Morkos ir ridikėlių salotos
-
Balta mišrainė (baltoji mišrainė)
-
Morkos su garstyčiomis
-
Apelsinų ir burokėlių salotos
-
Traškios salotos
-
Salotos su varške ir pomidorais
-
Klasikinės graikiškos salotos
-
Mišrainė iš žalių pomidorų
-
Gaivios salotos su avokadu
-
Šviežių kopūstų salotos
-
Salotos „Drakono akis“
-
Trispalvės salotos
Salotos su menkėmis ir avokadais
Komentarai:
10
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Parmezano sūris, tarkuotas,
50 gramų - Petražolės, šviežios
-
Avokadai,
1 vienetas -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Grietinėlė, 35%, 30% riebumo,
150 mililitrų -
Menkės, filė,
300 gramų - Krapai, švieži
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustę gabalėliais apie 7 minutes pavirinkite pasūdytame vandenyje. Išgriebę gerai nuvarvinkite ir palikite, kad atvėstų.
Avokadą perpjaukite pusiau, kaulą išimkite ir nulupę žievę supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis ir atsargiai sumaišykite su žuvimi. Prieskonines žoleles susmulkinkite.
Prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę.
Suberkite tarkuotą parmezano sūrį ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Suberkite smulkintus krapus ir petražoles, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Apliekite salotas.
Tiekdami puoškite krapų ir petržolių šakelėmis.
Reklama:
Komentarai (10)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...