Neretai susidaro įspūdis, kad aplink mus - vien tik chemija. "O ką daryti? Namus valyti tai reikia”, - pasakys didžioji dauguma žmonių. Tačiau ar tikrai namų tvarkyme neapsieitume be cheminių preparatų? Mes siūlome išbandyti natūralias priemones, kurios padeda tikrai ne prasčiau nei cheminiai valikliai. Virtuvės
Pasaulyje yra ne vienas menininkas, kuriantis sviesto skulptūras, tačiau vienas žinomiausių - Jim Victor. Pristatome jo darbus! ...
Sveikas maistas nėra vien daržovės ar košės, - primena Vilniaus pedagoginio universiteto Technologinio ugdymo katedros profesorė, habilituota mokslų daktarė Manefa Miškinienė. Raudona mėsa kenkia sveikatai Iš tiesų yra tokių tyrimų, kurie sieja raudoną mėsą su padidėjusia rizika susirgti širdies ir krauja
Pristatome virtuvės šefo James Parker puikius drožinius iš daržovių! ...
Penkiolika metų dieną iš dienos savo straipsniuose, interviu, pokalbiuose per TV ir radiją, savo paskaitose, kurias skaitau mokyklose, bendruomenėse, seniūnijose, aiškinu, kad maisto prekių parduotuvėse maisto prekių iš vis nėra, nes ten parduodami tik maisto produktų surogatai. Nėra duonos ir kepinių, nėra pieno p
Artėjant meilės dienai ieškome įdomių idėjų, kaip nudžiuginti antrąją pusę... Jei norite kažko egzotiškesnio - padarykite Valentino dienos suši! ...
Verdant kruopų košes svarbu tinkamai parinkti kruopų ir skysčio kiekį. Tirštai grikių košei 1 daliai grikių pilama 3 dalys skysčio, tirštai manų košei - pilama santykiu 1:3, skystai manų košei - 1:5, tirštai perlinių kruopų - 1:4, tirštai ryžių - 1:4, skystai ryžių - 1:5, biriai r
Sužinoti, ar sveika gerti šaltinio vandenį, šiandien žmogus gali tik savarankiškai nunešęs jo vandens ištirti į laboratoriją. O tai kainuoja, ir gana nemažai. Lietuvos žaliųjų sąjūdis atliko eksperimentą ir užsakė ištirti trijų pagrindinių Vilniaus šaltinių vandenį. Šaltinių vanden
Tai Jus tikrai sužavės! Teptuku galima sukurti ir trimatį vaizdą! Ar norėtumėte pavalgyti iš tokios lėkštės, kurioje plaukioja gražiausios žuvys? Kaip tai atrodo vizualiai sužinosite pažiūrėję video! :)
Itališki makaronų patiekalai arba, kaip dabar jau įprasta vadinti, pasta įsitvirtino mūsų valgiaraščiuose, tačiau ar viską žinome apie jų kilmę, paruošimą ir vartojimą? Štai, keletas mitų ir faktų, kuriais pasidalijo "Vapiano", Vilniuje veikiančio Viduržemio jūros regiono virtuvės restorano, šefas To
Mums patinka, kai galime rinktis - tai viena iš svarbesnių laisvės apraiškų. Ne tik mintis, veiksmus, bet ir daiktus. Bet netgi juos pasirinkti nėra lengva. Juk tiek kriterijų - geresnis, bet brangesnis; skanesnis, bet mažesnis; įtartinos sudėtis, bet pigesnis ir t.t.. Kai pajamos neauga kaip norėtume, o kitiems ir sumažėja,
Sakoma, jog menas yra tai, kai iš nieko padaromas stebuklas. Tai tikrai galime pavadinti drožinius iš kiaušinio lūkšto, kai šis virsta itin kruopštaus darbo reikalaujančiu "nėriniu". Vertėtų atkreipti dėmesį į tai, jog video pristatomas vyriškis pateiktus šedevrus daro labai primityviais
GRYNAS.lt nuotr. / Inga Labutytė Esu vegetarė ir mėsos nevalgau jau apie 20 metų. Taip taip - sėkmingai užaugau ir subrendau be visų "būtiniausių" medžiagų. Sužinoję mano "vegetariavimo" trukmę žmonės pradeda klausinėti, ar atsisakyti mėsos mane privertė tėvai. Raudonos mėsos atsisakiau būdama 4-erių metų
Kartais pritrūkstame originalių idėjų dovanoms ar tiesiog norime pašmaikštauti namuose, o tam gali puikiai pasitarnauti linksmos prijuostės! Jei Jūs ar Jūsų draugai turi gerą humoro jausmą ir moka priimti smagius iššūkius - šios prijuostės kaip tik Jums!
Dauguma, t. y. 72 proc., Europos Sąjungos gyventojų už prekes, kurios nekenkia aplinkai, yra pasirengę mokėti brangiau. Lietuvoje taip teigia 66 proc. gyventojų. Tai rodo "Flash Eurobarometer" - didžiausio visuomenės nuomonės tyrimo Europoje, kuriuo remiantis priimami politiniai sprendimai - duomenys. Tyrimo, kurį vykdė tarptauti
Įvairias arbatas žmonės gėrė nuo senų senovės. Pririnkdavo žolelių, sudžiovindavo, supjaustydavo arba rankomis sumaigydavo ir darydavo skaniausius užpilus. Juk nebuvo tada žaismingai įpakuotų arbatžolių, "prisotintų" įvairiausių kvapų. Žiemomis dažnai arbatą darydavo iš vyšnių ar aviečių šakelių, nors avie
Vandens pasirinkimą parduotuvėje dažnai įtakoja jo kaina ir žinomumas, o ne jo maistinė vertė ir savybės. Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė vandens rūšį pataria rinktis pagal amžių ir bendrą savijautą. Anot jos, šiandien galima rinktis iš keturių vandens rūšių: natūralaus mineralini
Miltai - tai pagrindinė kepinių sudedamoji dalis. Jie minimi beveik visuose receptuose. Kad kepinys pavyktų, miltai turi būti lipnūs ir teisingai maišomi. Vis populiaresne tampa sveika mityba, todėl įvairaus skonio miltų pasirinkimas yra gana platus. Tad išvardinsime svarbiausias miltų rūšis. Visų šių rū&s
Ar kada teko prašyti vaiko suvalgyti nors vieną šviežią vaisių ar uogą? Kiekviena mama žino, kad tai yra tikrai sunkus darbas. Pateiksime Jums keletą pavyzdžių, kaip suvilioti mažuosius! Tokiems gyvūnėlams iš maisto šie tikrai neatsispirs!
Kiekviena mama žino, jog maži vaikai yra gana išrankūs maistui, tačiau linksmiausia būna tai, kaip jie išreiškia savo nepasitenkinimą...Pristatome smagius video, kuriuose vaikučiai paragavo kai ką labai neskanaus... Tai galima matyti iš jų be galo juokingos veido išraiškos!